Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη

Διαβάζεται σε 3'
Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη
INTIME

Τρίτη κατά σειρά κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον μέχρι πρότινος υποστηρικτή του Παύλο Πολάκη. Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία.

Ολοένα και πυκνώνουν τα «μαύρα σύννεφα» στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη. Ο βουλευτής Χανίων φέρεται να διαφωνεί σε μία ακόμη κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τους εξοπλισμούς. Όλα αυτά σε μία περίοδο που συνεχίζει καθοδικά η δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και οι επικρίσεις προς το προεδρικό περιβάλλον πυκνώνουν.

Σήμερα επίσης συνεδριάζει η  Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ. Δίχως όμως να θεωρείται δεδομένο ότι στο όργανο θα συζητηθούν τέτοια ζητήματα.

Ο Παύλος Πολάκης -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει διαφορετική θέση από το προεδρικό γραφείο στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στα οποία περιλαμβάνεται και η προμήθεια των αεροσκαφών F-35. Η θέση αυτή του βουλευτή Χανίων τον φέρνει ευθέως αντίθετο με την εισήγηση του αρμόδιου τομεάρχη Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη που ως γνωστόν είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ έχει δηλώσει -θυμίζουμε- ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό θα καθοριστεί με κριτήριο το «όφελος για την χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτά ενώ την ίδια στιγμή με αναρτήσεις του στα social media ο Παύλος Πολάκης προκαταλάμβάνει ότι το ύψος των εξοπλιστικών προγραμμάτων έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες για κοινωνικές δαπάνες. Ουσιαστικά ο βουλευτής Χανίων αμφισβητεί την στροφή που έχει κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα ήδη από τον προϋπολογισμό οπότε και ψήφισε τα κονδύλια για τις αμυντικές δαπάνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη του προεδρείου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση αυτή έφερε σε αντιπαράθεση τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη. Οδηγώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει πως αυτή είναι η θέση του κόμματος και όποιος διαφωνεί μπορεί να αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το 3ο κατά σειρά πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη. Έχει προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασε ανάρτηση του βουλευτή Χανίων εναντίον σκιτσογράφου της εφημερίδας «Καθημερινή» και φυσικά η διαφωνία του Παύλου Πολάκη με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Έτσι λοιπόν όλα συγκλίνουν στο ότι πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα «γεφυρωθεί» η σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον μέχρι πρότινος ακραιφνή υποστηρικτή του αλλά το πότε θα κορυφωθεί …εκρηκτικά. Με ότι αυτό σημαίνει για τις εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις μερικές εβδομάδες πριν το συνέδριό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα