Μαξίμου για Σαμαρά: Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές

Διαβάζεται σε 3'
Μαξίμου για Σαμαρά: Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές
Ο Αντώνης Σαμαρας Soox

“Ουδέν σχόλιον” από την κυβέρνηση για Σαμαρά. Διαψεύδει πάντως ότι ασκήθηκαν “ανεπίτρεπτες πιέσεις” στους βουλευτές της ΝΔ για να ψηφίσουν το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στη γραμμή “ουδέν σχόλιον” επιμένει το Μαξίμου μετά και τις τελευταίες βόμβες του Αντώνη Σαμαρά και το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η κυβέρνηση πάντως διαψεύδει ότι ασκήθηκαν “ανεπίτρεπτες πιέσεις” στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός. Υποστηρίζει δε ότι δεν υπάρχει καμία ρωγμή στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την ηχηρή παρέμβαση του κ.Σαμαρά στη συζήτηση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε ότι δεν θα μπει ποτέ στη διαδικασία απάντησης ή αντιπαράθεσης με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

“Ο κ. Σαμαράς εκφράζει τις απόψεις του, όπως έχει το δικαίωμα να το κάνει είτε στη Βουλή είτε αλλού”, είπε ο κ. Μαρινάκης. “Εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές τη διαφοροποίηση τους. Αναμενόμενο, γιατί δεν είχε τεθεί κομματική πειθαρχία, όπως γίνεται κατά παράδοση στη ΝΔ σε ζητήματα δικαιωμάτων”.

Σχολίασε πάντως την κατηγορία Σαμαρά περί αλαζονείας της κυβέρνησης. “Η ίδια η στάση του πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι κοντά στους πολίτες”, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες.

Έκανε επίσης λόγο για σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τόνισε: “Η κυβέρνηση πατά πολύ σταθερά πάνω στην ιδεολογική βάση και τις αρχές της ΝΔ, προφανώς έχοντας εντάξει ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους, που όμως πιστεύουν σε αυτό το όραμα και τις αρχές”. Επικαλέστηκε δε, απευθυνόμενος στη σκληρή δεξιά βάση της ΝΔ, την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό και τις αμυντικές συμφωνίες.

“Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων – Καμία ρωγμή στη ΝΔ”

Κληθείς από το NEWS 24/7 να απαντήσει στην κατηγορία του κ.Σαμαρά για “ανεπίτρεπτες πιέσεις” και “bullying” στους βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε: “Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε επίσης ότι: “Δημοσίως ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Στις διήμερες ενημερωτικές συναντήσεις – που κάποιοι ειρωνεύτηκαν ως φροντιστήρια – ακούστηκαν όλες οι απόψεις και έγινε πολιτισμένος διάλογος. Όπως γίνεται σε όλα τα νομοσχέδια.”

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε λέγοντα: “Ο κάθε βουλευτής στο κοινοβούλιο ψήφισε με βάση το τι υπαγόρευε η συνείδηση του. Η ΝΔ εξέρχεται ενωμένη από αυτή τη διαδικασία. Και δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, γιατί ακούστηκε και αυτό. Είναι σεβαστή κάθε τοποθέτηση των βουλευτών της ΝΔ. Είναι σημαντικό ότι ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όμως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και για άλλα νομοσχέδια που αφορούν το σύνολο των πολιτών.”

Επανέλαβε επίσης ότι είναι διαχρονικός ο σεβασμός της κυβέρνησης και της ΝΔ στην Εκκλησία, αλλά με διακριτούς ρόλους. Ενώ υποστήριξε: “Η ΝΔ δεν συγκυβέρνησε με την Ακροδεξιά, άλλο κόμμα συγκυβέρνησε και είχε συνυπάρξει μαζί της και στην πάνω και κάτω πλατεία.”

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε τέλος: “Τοποθετήθηκαν οι βουλευτές σε ένα νομοσχέδιο χωρίς κομματική πειθαρχία. Απολύτως σεβαστή η στάση του καθενός. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει ρωγμή στην ΚΟ θα το διαπιστώσετε και στα επόμενα νομοσχέδια”.

Έδειξε έτσι ότι δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις και προφανώς ότι δεν θα αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση στα δύο επόμενα δύσκολα νομοσχέδια, για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, για τις οποίες συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα