Μαξίμου καλύπτει Φλώρο για την τραγωδία στη Λιβύη

Μαξίμου καλύπτει Φλώρο για την τραγωδία στη Λιβύη
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Eurokinissi

Ο Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες του ΓΕΕΘΑ για την οργάνωση της ανθρωπιστικής αποστολής, διαψεύδοντας ότι μετέβη η ΕΥΠ στη Λιβύη. Πλήρης στήριξη σε Δένδια

Να κλείσει τη συζήτηση περί ευθυνών για την τραγωδία στη Λιβύη, πολιτικών ή επιχειρησιακών, αλλά και τα σενάρια περί τρομοκρατικής επίθεσης, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε στο briefing ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η κυβέρνρηση επρόκειτο για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ διέψευσε ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη.

“Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης της εμπιστοσύνης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ”, δήλωσε επίσης ο κ.Μαρινάκης, ερωτηθείς για ευθύνες του στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Επικαλέστηκε δε ως προς την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες, πως αυτή την ενημέρωση είχε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Λιβύη και αυτή αναπαρήγαγε, σημειώνοντας ότι οι ΕΔ δεν κινούνται με δημοσιογραφικούς όρους.

Στον κ. Μαρινάκη ετέθησαν όμως και τα πολλαπλά ερωτήματα για τις επιχειρησιακές ευθύνες του ΓΕΕΘΑ όσον αφορά στην οργάνωση της αποστολής όπως: Γιατί η αποστολή κινήθηκε με βαν τουριστικό και όχι τεθωρακισμένο; Υπήρχε ή όχι συνοδευτικό όχημα και εάν ναι, πως συνέβη η μετωπική; Γιατί όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής επέβαιναν στο ίδιο όχημα και όχι σε δύο διαφορετικά;

“Μιλάμε για μία ανθρωπιστική αποστολή και με βάση την πραγματικότητα και όσα συνέβησαν, με βάσηι το γεγονός ότι συγκρουστηκε με όχημα στο οποίο επέβαινε οικογένεια με παιδιά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα”, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως: “Δεν μπορώ να σας απαντήσω και να παραθέσω επιμέρους λεπτομέρειες, έχουμε μια συνεχή ενημέρωση από τους αρμόδιους στο ΥΠΕΘ και μένουμε σε αυτή”.

Σημείωσε επίσης ότι “για να καταλογίσει κάποιος ευθύνες πρέπει να υπάρχει βάση καταλογισμού. Υπάρχουν ερωτήματα, απαντά αρμοδίως η ηγεσία του στρατύεματος και εξάγονται σχετικά συμπεράσματα”.

Αν και η κριτική για την τραγωδία στη Λιβύη επικεντρώνεται στους χειρισμούς του ΓΕΕΘΑ, ο κ. Μαρινάκης ερωτήθηκε και εάν η κυβέρνηση βλέπει γενικότερα πολιτικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με αφορμή και τις φωτογραφίες ελικοπτέρων σε πλημμυρισμένο στρατόπεδο, αλλά και τις εκρήξεις πυρομαχικών από την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει και κανένα θέμα πολιτικών ευθυνών. Επικαλέστηκε εξάλλου πως τα περί ελικοπτέρων που παροπλίστηκαν από τις πλημμύρες ήταν fake news, στα οποία έχουν απαντήσει και το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ.

“Συνεχίζουμε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλό είναι να σεβόμαστε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς δεν είναι υπεράνω κριτικής κανείς, αλλά ας μη βάζουμε στην πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης”, τόνισε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα