Μαξίμου: Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της χώρας και έχασε

Meeting between the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras and the General Secretary of Communist Party of Greece Dimitris Koutsoumpas, in Athens, on January 15, 2016 /             ,  ,  ,  15  2016
Meeting between the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras and the General Secretary of Communist Party of Greece Dimitris Koutsoumpas, in Athens, on January 15, 2016 / , , , 15 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επανεξετάζει τη στρατηγική του αιτήματος για εκλογές, η κυβέρνηση την κατηγορεί εκ νέου ότι προσδοκούσε να μην υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το Μαξίμου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επένδυσε στην αποτυχία της χώρας και έχασε.

"Είναι προφανές ότι μετά την συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ, να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα", υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

"Το ότι η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και στην επιβολή πρόσθετων προληπτικών μέτρων, επιβεβαιώνεται τόσο από την πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, όσο και από την τελευταία ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή. Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες θα είχε αυτό για τον ελληνικό λαό και αποφεύγοντας να πει ποια ήταν η δική της πολιτική πρόταση", συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες τις πληροφορίες από το σημερινό ρεπορτάζ ( και του News247) και εκτιμώντας ότι οι ανώνυμες δηλώσεις γαλάζιων στελεχών για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ επιβεβαιώνουν ότι ι η πολιτική αυτή απέτυχε.

"Ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης, που συμφωνήθηκε τελικά με τους θεσμούς, ενεργοποιείται σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους, κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται ήδη πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους. Αντίθετα, είναι ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε προχθές στην Βουλή για αναγκαίες περικοπές δημόσιων δαπανών, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται", υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Σχολιάζουν μάλιστα ότι στη χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, οι περισσότερες ευρωομάδες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για την μείωση του χρέους, χαρακτηρίζοντας ως παράλογες και ακραίες τις απαιτήσεις του προηγούμενου διαστήματος για προληπτικά μέτρα, με μοναδική εξαίρεση, το Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πάντα κυβερνητικές πηγές "αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την πολιτική της ακραίας λιτότητας και των εξοντωτικών πλεονασμάτων  που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συνυπογράψει, λειτουργώντας επί της ουσίας ως εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη."

(Πηγή φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Eurogroup, Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Σε αναζήτηση νέας αντιπολιτευτικής τακτικής

SHARE: