Μαξίμου: Ο ELA δεν αυξήθηκε επειδή η ΤτΕ δεν ζήτησε αύξηση

Μαξίμου: Ο ELA δεν αυξήθηκε επειδή η ΤτΕ δεν ζήτησε αύξηση
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τι δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA

Στην Τράπεζα της Ελλάδος έγκειται η μη αύξηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA και όχι στην απόφαση της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Μαξίμου.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε τον ELA, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε αύξηση, καθώς το πλαφόν των 80,2 δισ. θεωρείται επαρκές μετά τη σταθεροποίηση της εκροής καταθέσεων”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εργασίες του Brussels Group ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών).

Θα καθυστερήσουν, όμως, λόγω προβλήματος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο ανάγκασε το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη της ελληνικής αποστολής να προσγειωθεί στο Ντίσελντορφ.

Ανέφεραν επίσης ότι το Brussels Group είναι σημαντικό, καθώς διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες της συμφωνίας.

Η απόφαση της ΕΚΤ πάντως χαρακτηρίζεται ως αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, ότι τα περιθώρια χρόνου εξαντλούνται και πως πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, το συντομότερο δυνατόν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδρίασε και αποφάσισε πως δεν θα αυξηθεί το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

H EKT αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στα 80,2 δισ. ευρώ το ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα