Μαξίμου: Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα δημοψήφισμα για το ευρώ

Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 /        . , 18 , 2015.
Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 / . , 18 , 2015. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Η λέξη "ευρώ" είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσα από δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» που αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Σύμφωνα με τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Corriere della Sera». Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι' αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» καταλήγουν οι πηγές.

Επίθεση στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση ή δεν έχει συνείδηση των επιπτώσεων που προκαλεί κάθε ανεύθυνη, επιπόλαιη και αντιφατική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ή αποκαλύπτει την επόμενη φάση του ανύπαρκτου σχεδιασμού της καθώς μη έχοντας και μη ξέροντας τι να κάνει σκέπτεται να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή μέσω δημοκρατικών διαδικασιών!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με την οποία σχολιάζει τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

«Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές του προτάσεις, ο Υπουργός Οικονομικών, δηλαδή ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, θέτει ζήτημα νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις. Με κορυφαία προφανώς την πρόταση για καλωδιωμένους ωρομίσθιους καταδότες μικρομεσαίων φοροφυγάδων» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ που επικρίνει και τις διευκρινίσεις της κυβέρνησης στην αναφορά περί «δημοψηφίσματος» σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση με σημείωμα της διευκρινίζει μόνο ότι ο υπουργός της μίλησε γενικά για δημοψήφισμα και όχι για δημοψήφισμα περί ευρώ. Κατά τα λοιπά υιοθετεί και στηρίζει όσα είπε ο υπουργός της. Θα κάνουν λοιπόν εκλογές για να επιμείνουν στα ψέματα των προηγούμενων εκλογών ή για να πουν την επώδυνη αλήθεια; Προτείνοντας τι; Θα κάνουν δημοψήφισμα με ποιο ερώτημα; Και πώς θα ερμηνευθεί αυτό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από κράτη, θεσμούς και αγορές;»

Κατά το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση:

«- Δεν λυπάται πλέον καθόλου τις θυσίες του λαού που τις χαραμίζει με ραγδαίο ρυθμό γυρνώντας τη χώρα στο 2009 και ακόμη πιο πίσω.

- Δεν αντιλαμβάνεται την επίπτωση τέτοιων δηλώσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση.

-Καταστρέφει εν ψυχρώ τα δύο μεγάλα επιχειρήματα της χώρας που επικαλέσθηκε ο κ. Τσίπρας στη δική του συνέντευξη στο Spiegel, με χαρακτηριστική άνεση σαν να τα πέτυχε αυτός: το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης».

Κλείνοντας, καλεί τον πρωθυπουργό «να αρχίσει σοβαρή προετοιμασία για μια  ουσιαστική - επιτέλους - διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Δυστυχώς οι έως τώρα αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε κάτι τέτοιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα, αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας

SHARE:

24Media Network