Μαξίμου: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σήμερα, 3 Νοεμβρίου 2017.(EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σήμερα, 3 Νοεμβρίου 2017.(EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης) EUROKINISSI

Για προπαγάνδα κάνουν λόγο στελέχη της κυβέρνησης απαντώντας σε όσα καταγγέλλει η ΝΔ, αναφορικά με τα "ψεύτικα στοιχεία" στον λόγο του πρωθυπουργού

Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017, σχολιάζουν στο Μαξίμου.

Στελέχη της κυβέρνησης αναφερόμενοι στα στοιχεία της εγκληματικότητας που έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμούν πως πρόκειται για "μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώθει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό".

ADVERTISING

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014, με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017, αναδεικνύοντας όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας.

Επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανάφερε:

«Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

- Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

- Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,

μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

- Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

- Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

- Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ»

Η πηγή των στοιχείων τα οποία παρέθεσε ο Πρωθυπουργός, είναι ο πίνακας που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017, βρίσκεται σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, στον πίνακα που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Ψεύτικα τα στοιχεία του Τσίπρα για την μείωση της εγκληματικότητας

Σφοδρή κόντρα για Aυγενάκη – Siemens με φόντο τα Εξάρχεια

SHARE:

24Media Network