Μαξίμου: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι

Μαξίμου: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολίασε ότι η κυβέρνηση σέβεται μεν τις διεθνείς συνθήκες και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως "καλωσορίζει πραξικοπηματίες" - Διευκρινίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό, προς απάντηση σε δημοσιεύματα

«Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη».

Αυτό σημείωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ερώτημα για την αίτηση ακύρωσης κατά της προχθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφύγων.

Κυβερνητικές πηγές επίσης διαβεβαίωναν πως δεν τίθεται ζήτημα έκδοσης, καθώς έχει ήδη αποφασίσει ο Άρειος Πάγος, αλλά η αίτηση ακύρωσης έχει να κάνει μόνο με το “πάγωμα” της χορήγησης ασύλου. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για παραπομπή του ζητήματος του ασύλου στη Δικαιοσύνη, και όχι για παρέμβαση. Σε περίπτωση μη έκδοσης ασύλου, οι οκτώ θα παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά όχι ως προστατευόμενοι πρόσφυγες.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα. “Όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “λάθος”, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα”, ξεκαθαρίζεται.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα