Μαξίμου προς Ερντογάν: Η χώρα μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση

Μαξίμου προς Ερντογάν: Η χώρα μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση
ASSOCIATED PRESS

Πώς αντιμετωπίζει η Αθήνα τις νέες απειλές του προέδρου της Τουρκίας για εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης.

Μήνυμα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας εκπέμπει η Αθήνα απέναντι στις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και για γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης. 

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: 

«Με τέτοιες δηλώσεις και με αυτή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας το μόνο βέβαιο είναι οτι η εμβέλεια απήχησης των απόψεων της συνεχώς συρρικνώνεται. Η χώρα μας έχει φροντίσει με την εξωτερική της πολιτική και με κινήσεις στον αμυντικό τομέα να θωρακίσει την αποτρεπτική ικανότητα της και να έχει επεκτείνει τη δική μας εμβέλεια. 

Με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, με τους συμμάχους στο πλευρό της, η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, που είναι και πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο». 

Ο κ. Οικονόμου εξάλλου σημείωσε ότι: «Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό εφαρμόζει μία προκλητική τακτική έναντι της χώρας και στη ρητορική και στο πεδίο. Εμείς με ψυχραιμία κοιτάμε δική μας τακτική και στρατηγική της απολύτου ετοιμότητας να απαντούμε σε κάθε πρόκληση και της ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης». 

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, εκτός από την προσπάθειά του να εκφοβίσει την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης, “πατώντας” στα τουρκολιβυικά μνημόνια και μιλώντας για συνεργασία με τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα