Νέες απειλές Ερντογάν: Η Αθήνα στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun – “Η Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της”

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Αθήνα στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun – “Η Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της”
AP

Νέες προκλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως θα αυξηθεί η εμβέλεια του πυραύλου Tayfun.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες απειλές προς την Ελλάδα, καθώς δήλωσε πως στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun βρίσκεται η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, υπενθύμισε πως η Τουρκία διαθέτει πλέον τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun, τονίζοντας πως μέσα στην εμβέλειά του βρίσκεται η Αθήνα.

“Το τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσουμε την εμβέλεια του. δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”, είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu.

“Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan,” πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (κάνει αναφορά στον Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα.

Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα