"Μαύρο" σε στρατονομία, αερονομία, ναυτονομία. Αντικαθίστανται από νέο ενιαίο Σώμα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ//(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ//(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την κατάργηση των τριών Σωμάτων

Την κατάργηση της στρατονομίας, της αερονομίας και της ναυτονομίας προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τα τρία Σώματα θα αντικατασταθούν από ένα νέο διακλαδικό Σώμα, που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων και θα υπάγεται στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων θα ενοποιηθούν, με το νέο Σώμα να έχει ευρείες αρμοδιότητες. Μεταξύ αυτών και τα ζητήματα διαφθοράς.

Η δε κατάργηση θα γίνει άμεσα, με σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός, "μετά τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει υποθέσεις διαφθοράς ή ρατσιστικής συμπεριφοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει τη σύσταση υπηρεσίας που θα προβαίνει σε έρευνα και εντοπισμό των εμπλεκομένων με αμεσότητα, ευελιξία και την απαραίτητη ανεξαρτησία".

"Αντικειμενικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση τέτοιας υφής υποθέσεων στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία όσων προβάλλουν παραβατική συμπεριφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις αξιόπιστα και ακριβοδίκαια".

Διοικητήριο για την Ειρηνευτική Δύναμη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας το στρατηγείο της Λάρισας

Αναφορικά με την αποστολή ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης από την Ε.Ε. στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και τον τακτικό στρατό, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών της, η Ελλάδα διαθέτει το στρατηγείο της Λάρισας ως διοικητήριο της Δύναμης.

Η πρόταση αυτή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμύνης διατυπώθηκε με την προϋπόθεση να ανατεθεί η διοίκηση του στρατηγείου σε Έλληνα αντιστράτηγο και να μην σταλεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης αποτελεί πρόταση της Γαλλίας, η οποία εγκρίθηκε από τους εκπροσώπους των χωρών μελών της Ε.Ε. που είναι υπεύθυνοι για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

SHARE:

24Media Network