Μαζί στις κάλπες Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης

Μαζί στις κάλπες Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης MotionTeam

Το περιεχόμενο της εκλογικής συμφωνίας των δυο ανδρών αποκαλύπτει το News 24/7. Ισχυρές οι πιθανότητες το νέο σχήμα να "χτυπήσει" κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ή έδρα στην ευρωβουλή. Τι κάνουν οι άλλες δυνάμεις δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριάκος Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης συμφώνησαν να κατέλθουν μαζί στις προσεχείς εκλογές, ενώ συντάσσεται ήδη το γραπτό κείμενο της συμφωνίας με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας. Ανοιχτό μένει μόνο το θέμα του ονόματος του νέου σχήματος, κάτω από το οποίο θα αναγράφονται τα κόμματα των δυο ανδρών Ελληνική Λύση και Νέα Δεξιά, αντιστοίχως.

Όπως αποκαλύπτει το News 24/7 ο Κυριάκος Βελόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του νέου σχήματος. Εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν σε διαφορετικό χρόνο από τις ευρωεκλογές ο Φαήλος Κρανιδιώτης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε περίπτωση που διεξαχθούν ταυτόχρονα «επικεφαλής» του ευρωψηφοδελτίου θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς. Σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν και οι δυο, μόλις όμως προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και εφόσον ο Κυριάκος Βελόπουλος αναδειχθεί πρώτος θα παραιτηθεί υπέρ του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Η συμφωνία των δυο ανδρών έκλεισε στο τηλεοπτικό κανάλι ALERT, ιδιοκτησίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης μάλιστα ξενάγησε τον Φαήλο Κρανιδιώτη στα σύγχρονα στούντιο του σταθμού, ενώ τον πληροφόρησε ότι όλο και περισσότερα επαρχιακά τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδίδουν τις ειδήσεις του ALERT.

Ο Φ. Κρανιδιώτης είχε προηγουμένως επαφές που δεν απέδωσαν με την Ελεύθερη Πατρίδα των στρατηγών ε.α. Σταμουρίδη και Δρακωνάκη, με την Κίνηση του στρατηγού ε.α. Αλικάκου, πιθανόν και με το σχήμα του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και επίσης στρατηγού ε.α. Ελευθέριου Συναδινού- άλλωστε κανένα από τα σχήματα αυτά δεν θα μπορέσει να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές. Επαφές είχε και με τον Δημήτρη Καμμένο, ως γνωστόν όμως οι σχέσεις του με τον Τάκη Μπαλτάκο δεν είναι και οι …καλύτερες, αλλά και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, καθώς το ΛΑΟΣ θα κατέλθει στις ευρωεκλογές.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως η σύμπραξη Κυριάκου Βελόπουλου-Φαήλου Κρανιδιώτη, με τη δύναμη που διαθέτει (δημοσκοπικά) η Ελληνική Λύση, καθιστά το νέο σχήμα κυρίαρχο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και πιθανόν και φαβορί να διεκδικήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς και έδρα στην ευρωβουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα