Με 153 μεν αλλά: Η Κατριβάνου καταψήφισε κόφτη και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Με 153 μεν αλλά: Η Κατριβάνου καταψήφισε κόφτη και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on May 21, 2016 / , , 21 M, 2016 SOOC

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από όλους τους συμπολιτευόμενους βουλευτές αλλά η Βασιλική Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις σημαντικότερες διατάξεις του.

Mε 153 «ναι» αλλά με την κυβερνητική πλειοψηφία να χάνει ουσιαστικά τη στήριξη από μια βουλευτή υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση αφού η Βασιλική Κατριβάνου είπε «όχι» στις βασικότερες διατάξεις που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον δημοσιονομικό διορθωτή (κόφτης).

H κυρία Κατριβάνου που είχε ενημερώσει από νωρίς τον πρωθυπουργό σχετικά με τις διαφωνίες της αποφάσισε τελικά να δώσει θετική ψήφο επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο αλλά καταψήφισε τις επίμαχες διατάξεις διαχωρίζοντας τη θέση της από την κυβερνητική πολιτική.

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής όλα τα κόμματα της Βουλής με 145 βουλευτές καθώς απουσίαζε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού. Αμφότεροι απέστειλαν στο προεδρείο επιστολικές ψήφους όπου σημείωναν την αντίθεσή τους με το πολυνομοσχέδιο αλλά η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε καθώς δεν συμμετείχαν σε επίσημες αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα