Με αποχώρηση από το Συμβούλιο Αρχηγών απειλεί η Νέα Δημοκρατία

Με αποχώρηση από το Συμβούλιο Αρχηγών απειλεί η Νέα Δημοκρατία
New Democracy Parliamentary Group at the Parliament, in Athens, on Nov. 24, 2015 / , 24 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Καμία συναίνεση για το ασφαλιστικό είναι το μήνυμα της ΝΔ ενόψει του αυριανού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. "Θα αποχωρήσουμε, αν αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ", διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη Συγγρού ψάχνουν τρόπο για να μην συγκληθεί η ΚΟ και ενταθούν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις

Υψηλόβαθμες πηγές της ΝΔ λίγες ώρες πριν από τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στέλνουν το μήνυμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διάθεση συναίνεσης για το ασφαλιστικό και μάλιστα προειδοποιούν ότι αν το ΠΑΣΟΚ αποχωρήσει τότε θα αποχωρήσει και η ΝΔ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Αν αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς. Δεν πρόκειται να μείνουμε σε μια τέτοια συζήτηση» λένε χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.

Μάλιστα οι υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης ως προς το χαρακτήρα της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών εκλαμβάνονται ως μια καλή αφορμή για να αποφευχθεί και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ προκειμένου να μην πυροδοτηθεί εκ νέου η εσωκομματική αντιπαράθεση που προκλήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συναίνεση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιες γαλάζιες πηγές «ο ίδιος ο Τσίπρας υποβίβασε την αυριανή συνάντηση. Ενώ στην αρχή μιλούσε για συναίνεση, κατόπιν μίλησε για διάλογο και όταν ο πρωθυπουργός πήρε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης μίλησε για ενημέρωση» και προσθέτουν πως «Αν απλώς μας ενημερώσει για τα θέματα αυτά δεν έχουμε λόγο να κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα».

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της Συγγρού «η ΝΔ θα συζητήσει μόνο το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα, ενόψει και της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα είναι παρών και ο Νταβούτογλου». Σε ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση στη ΝΔ σημειώνουν ότι η ΝΔ έχει κάνει εδώ και καιρό ολοκληρωμένες προτάσεις.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα