Mε γρίπη και υψηλό πυρετό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός AP Photo/Markus Schreiber

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε ασθενής από το Νταβός. Το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα έρθει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ενδέχεται ως εκ τούτου να πραγματοποιηθεί Τετάρτη 23/1.

Με υψηλό πυρετό επέστρεψε από το Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, αν και έχει εμβολιαστεί, νόσησε με γρίπη Α Η1Ν1.

Στην κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογα με την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού ενδέχεται το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 23/1, και στο οποίο θα έρθει και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να αναβληθεί. Στον αέρα είναι βέβαια και η προγραμματισμένη για Πέμπτη- Παρασκευή επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε όμως ότι πιθανότατα το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί, εφόσον η κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη το επιστρέψει, από μεθαύριο Τετάρτη 24/1. Ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παραπέμψει στις καλένδες το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργικό θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας, αμέσως μόλις ο κ.Μητσοτάκης επιστρέψει στο Μαξίμου, ενώ φαίνεται ότι το ταξίδι στις ΗΠΑ πιθανόν να αναβληθεί, καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να μπει σε αεροπλάνο άμεσα.

Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών να έχει ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Και φυσικά στόχος του Μαξίμου είναι να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το μασάζ συνεχίζεται – Τι θα γίνει με τον Βορίδη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 50 με 30 βουλευτές της ΝΔ σκέφτονται να καταψηφίσουν ή να απέχουν. Μέχρι όμως να έρθει η ώρα της αλήθειας στη Βουλή, η κομματική ηγεσία και το Μαξίμου θα συνεχίσουν το μασάζ και τις πιέσεις. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος έχει ήδη αρχίσει τα τηλεφωνήματα σε όσους έμειναν… μετεξεταστέοι στα διήμερα φροντιστήρια. Ενώ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα διαχειριστεί προσωπικά τις πιο βαρύνουσες πολιτικά περιπτώσεις.

Ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα έχει όμως το τι θα πράξουν πρωτίστως τα μέλη της κυβέρνησης. Η στάση των υπουργών θα ξεκαθαρίσει φυσικά στο υπουργικό συμβούλιο, όταν αυτό συνέλθει.

Τα βλέμματα στρέφονται στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος όπως έχει γράψει το NEWS 24/7 φέρεται να προσανατολίζεται στην αποχή. Ως εκ τούτου, πληροφορίες αναφέρουν, ότι δεν θα παραιτηθεί όπως αρχικά είχε αφήσει ανοιχτό, αλλά θα παραμείνει στην κυβέρνηση, με το Μαξίμου να κάνει τα… στραβά μάτια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα