Το κρίσιμο τέστ Σαμαρά σε ΔΕΘ

Το κρίσιμο τέστ Σαμαρά σε ΔΕΘ
??Ký?o???U????õd? ??? .M?? ??? ? ????u? ??????????????d?S ??E????D?. MotionTeam

Το πρώτο ευρύ επικοινωνιακό και πολιτικό τέστ θα κληθεί να περάσει ο Αντ.Σαμαράς που μιλά απόψε στη ΔΕΘ, καθώς θα πρέπει να πείσει για την πολιτική κατά του Μνημονίου με προτάσεις, συνοχή στο κόμμα και πρόσωπα που θα στηρίξουν τις επιλογές του. Στο ακροατήριο και ο Κ.Καραμανλής, την οικονομική πολιτική του οποίου θα προσπαθήσει να υπερασπίσει

Πολιτικό βαρόμετρο για τον Αντ.Σαμαρά θα είναι η αποψινή ομιλία του στη ΔΕΘ και η συνέντευξη τύπου το Σάββατο, καθώς θα είναι η πρώτη του εμφάνιση σε ευρύ ακροατήριο και θα κριθεί τόσο για το περιεχόμενο των θέσεων που θα αποτελέσουν και το πολιτικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας στο μετέπειτα διάστημα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, όσο και στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής στο πεδίο των εσωκομματικών διεργασιών, κλείνοντας το θέμα Ψωμιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε και στον οποίο αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια όταν ο νομάρχης του έδωσε συμβολικά μία εικόνα του Αγίου Αντωνίου. Ήταν εμφανής δε η ικανοποίηση του Παν.Ψωμιάδη, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτικό με ευρεία λαϊκή αποδοχή και επιλογή νίκης, για το κόμμα.

Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον υποψήφιο δήμαρχο Κ.Γκιουλέκα και κατόπιν περιηγήθηκε σε καταστήματα της πόλης, κατακεραυνώνοντας αργότερα σε δηλώσεις του τα μέτρα που επέβαλε – όπως είπε- η τρόικα και οδήγησαν σε μαρασμό τον εμπορικό κόσμο.

“Αυτό συμβαίνει όμως σε όλη την Ελλάδα, από αυτή την πολιτική που θέλει λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνον λιτότητα, ως λύση για την κρίση” είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Αυτός θα είναι άλλωστε και ο κορμός της αποψινής ομιλίας του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος επέλεξε να δώσει τη μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου, με επίκεντρο τη συσπείρωση ενάντια στο Μνημόνιο και την οικονομική φόρμουλα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.   

Διμέτωπη σύγκρουση

Η επιλογή Σαμαρά, δοκιμάστηκε πρόσφατα σε διμέτωπη σύγκρουση.

Τόσο με την Ντ.Μπακογιάννη, που τον επέκρινε σφοδρά για την απουσία του από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, δράττοντας την ευκαιρία να αποδοκιμάσει την θέση του προέδρου της Ν.Δ. για το Μνημόνιο και αποδίδοντάς του λαϊκισμό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που οδηγούν στη χρεοκοπία της χώρας και προκαλώντας την αντίδραση της Ρηγίλλης σε ένα ακόμη επεισόδιο της μακράς κόντρας με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή.

Όσο και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, που με αφορμή τα όσα διατύπωσε στη Βουλή για τις ευθύνες Καραμανλή στο Βατοπέδι, προκάλεσε την επίθεση του βουλευτή Μ.Κεφαλογιάννη, ο οποίος του απέδωσε στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής με την ψήφο του υπέρ του Μνημονίου. Ο Μ.Κεφαλλογιάννης άναψε φωτιές στα έδρανα του ΛΑΟΣ και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γ.Καρατζαφέρη  όταν ανέφερε ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η υποστήριξη του ΛΑΟΣ στο Μνημόνιο δεν έγινε αποδεκτή από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη με Καραμανλή

Στην ομιλία του ο Αντ.Σαμαράς αναμένεται να αναλύσει την οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, με αλλαγή στο μοντέλο ανάπτυξης, ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με επιπλέον δαπάνες του κράτους στον τομέα, την ελάφρυνση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και θα επιχερήσει να πείσει, ότι τις ευθύνες για την κρίση φέρει ακέραιες το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που εφαρμόζει.

Ο Αντ.Σαμαράς θα απευθυνθεί σε ακροατήριο, την πλειοψηφία του οποίου θα αποτελούν παραγωγικοί φορείς και επιχειρηματικός κόσμος και θα επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία, διαθέτει πράγματι τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση την απαραίτητη συνοχή και τα πρόσωπα για να τις εφαρμόσει.

Η παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ θα κριθεί και για έναν ακόμη λόγο. Στο ακροσατήριο θα βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, την οικονομική πολιτική του οποίου στην πενταετία, θα κληθεί να καλύψει ο νυν πρόεδρος του κόμματος προκειμένου να αποδείξει ότι η Ν.Δ. δεν φέρει ευθύνες για το οικονομικό χάος, ότι το κόμμα παραμένει αραγές και το ρήγμα με τα στελέχη της πρώην κυβέρνησης έχει οριστικά κλείσει.

Έργο δύσκολο πάντως, που θα θέσει σε δοκιμασία την πολιτική ευελιξία του Αντ.Σαμαρά, μετά και τα όσα καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη, για κεντρική πολιτική απόφαση στο σκάνδαλο και την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. για αποχώρηση των βουλευτών της από την επιτροπή διερεύνησης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα