Με κεντρικό μήνυμα τη μείωση φόρων ο Μητσοτάκης στο Βελλίδειο

Με κεντρικό μήνυμα τη μείωση φόρων ο Μητσοτάκης στο Βελλίδειο
MotionTeam

Σε έξι άξονες και με σύνθημα “Μπορούμε” θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ στην αποψινή ομιλία του στη ΔΕΘ, η οποία στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι θα είναι προεκλογική σε κάθε περίπτωση. Τι θα πει για το Σκοπιανό

Η μείωση της φορολογίας, αλλά στο πλαίσιο -όπως θα υποστηρίξει- ενός κοστολογημένου σχεδίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Εφέτος η ΔΕΘ είναι σε κάθε περίπτωση προεκλογική, με πολλά στελέχη της ΝΔ να θεωρούν ότι ο Μάιος του 2019 είναι το απώτατο και όχι το νωρίτερο για κάλπες. Το βλέμμα των γαλάζιων στρέφεται στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, όπως και η πίεση, με αφορμή βέβαια το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όπως λένε γαλάζιες πηγές δε θα πέσει στην παγίδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την περασμένη Κυριακή προκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί εθνικά επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών να δεσμευθεί ότι ακόμη και εάν αυτή έχει κυρωθεί από την παρούσα Βουλή, εκείνος θα την ακυρώσει εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως εάν η διαδικασία της κύρωσης δεν έχει ολοκληρωθεί εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση ΝΔ θα τη σταματήσει, ενώ εάν έχει γίνει πράξη, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης των όρων αυτής.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εξετάζουν με προσοχή τις πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου στη ΔΕΘ πως εάν η συμφωνία έρθει προς κύρωση θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα εκλογές, δημοψήφισμα ή μετάθεση της διαδικασίας για την επόμενη βουλή, εκτιμούν ωστόσο πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει λόγω και έξωθεν πιέσεων να κλείσει το ζήτημα πριν στήσει κάλπες και ενδεχομένως αυτό να είναι και η αφορμή. Σημειώνουν επίσης το ασταθές του χαρακτήρα του κυβερνητικού εταίρου λόγω και της λεπτής θέσης του, μη αποκλείοντας εξελίξεις ακόμη και πριν το Μάιο.

Ο κ.Μητσοτάκης στην αποψινή του ομιλία θα κινηθεί πάνω σε έξι άξονες: Οικονομία, θεσμοί, ασφάλεια, παιδεία, διεθνής παρουσία της χώρας και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ως βασικό εργαλείο της πολιτικής του θα ορίσει τη μείωση φόρων και εισφορών, καθώς και αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, με κύριο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Κυρίως θα σταθεί στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών: Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη.

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, “γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω”.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα όλα τα στελέχη της ΝΔ, ενώ ήδη πολλοί κορυφαίοι βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα από χθες, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης (που συνέφαγε με τους προέδρους ΝΟΔΕ) και βεβαίως σύσσωμο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ (Κωνσταντίνος Ζούλας, Μαρία Σπυράκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Σοφία Ζαχαράκη, Κύρα Κάπη, Γιώργος Κοντογιάννης) και παλιοί του συνεργάτες όπως ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ερωτηματικό με ενδιαφέρον παραμένει πάντως πως θα χειριστεί η ΝΔ το δήμο Θεσσαλονίκης, με ορισμένες πληροφορίες να επιμένουν πως ο κ.Μητσοτάκης θα προτιμήσει να μη δώσει χρίσμα. Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο σημερινος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα