Με ριζίτικα το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με ριζίτικα το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Στην ιστορία πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Κηδεύτηκε στην Κρήτη, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά, δίπλα στη σύζυγό του, Μαρίκα

Στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, στο Κοιμητήριο του Αργουλιδέ Χανίων, οδηγήθηκε και ετάφη την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η πομπή που μετέφερε τη σορό του επίτιμου προέδρου της ΝΔ έφτασε στο Κοιμητήριο λίγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου και κατευθύνθηκε με τιμητική πομπή στρατιωτικού αγήματος και βρακοφόρων προς το κοιμητήριο. Σε πολλά σημεία της διαδρομής υπήρχαν πολίτες που χειροκροτούσαν, φωνάζοντας “αθάνατος”.

Την ώρα που η γη της Κρήτης δεχόταν για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στρατιωτικά αγήματα και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους ήχους της μπάντας του Ναυτικού, απέδιδαν τιμές.

Ριζίτες με πένθιμη ενδυμασία, τραγουδούσαν το αγαπημένο του ριζίτικο τραγούδι, “σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι κάθεται ένας αετός” καθώς και το ριζίτικο “ο αετός και αν πληγωθεί”.

Με μαντινάδες και κρητική λύρα είπαν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα οι κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Νίκος Ζωιδάκης.

“Σήκω επάνω αρχηγέ, πού πας αυτή την ώρα”, τραγούδησαν εν μέσω χειροκροτημάτων οι δύο καλλιτέχνες.

Κατά την ώρα της ταφής άνδρες της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έριξαν ριπές, ενώ ο εγγονός του και γιος του Κυριάκου, Κωνσταντίνος, ακούμπησε στο φέρετρο την κρητική κατσούνα του παππού του.

Την ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αξιωματικός του στρατού, ενώ τα παράσημα του εκλιπόντα παραδόθηκαν στην κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη.

Νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια, η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρέτισε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εκφωνώντας τον επικήδειο, πριν την ταφή του στα Χανιά.

“Δε χωράς εδώ ψηλέ, σήκω πάνω”, είπε η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας σε προσωπικό τόνο για τον πατέρα της, με τον οποίο ήταν ιδιαίτερα δεμένη.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στην Κρήτη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 και μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων.

Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

ΚΡΗΤΗ-Άφιξη της σορού του πρώην πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά.(Eurokinissi) Eurokinissi

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, καθώς και όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον συνόδευσαν μέχρι το εσωτερικό του ναού.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Έλληνα πολιτικό, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, που ολοκληρώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όποτε και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση πριν την ταφή.

(Κεντρική φωτογραφία: cretalive.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα