Με τις ψήφους Ν.Δ και Ελληνικής Λύσης φαίνεται πως θα περάσει η ΠΝΠ για την ΕΥΠ

Με τις ψήφους Ν.Δ και Ελληνικής Λύσης φαίνεται πως θα περάσει η ΠΝΠ για την ΕΥΠ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή Eurokinissi

Καταψήφισαν την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Μέρα 25 στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές της ΕΥΠ να ψηφιστεί από την Νέα Δημοκρατια και την Ελληνική Λύση, μετά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής  Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Τάξης της Βουλής όπου συζητήθηκε η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.

Θυμίζουμε ότι η ΠΝΠ αφορά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ξέσπασμα του Σκανδάλου των Υποκλοπων. Αφορούν την έγκριση του διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και την υποχρεωτική συν-υπογραφή δύο εισαγγελικών λειτουργών για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταψήφισαν ως υποκριτική ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25. Όμως επιφύλαξη εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης προκειμένου να διευκρινίσει τι πρόκειται να πράξει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου και θα ψηφιστεί το νομοθέτημα.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε συμπληρωματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτές θα αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο για τα λογισμικά τύπου Predator, καθώς και την ενσωμάτωση των συμπερασμάτων στα οποία θα καταλήξει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Στην ομιλία του ο Χρήστος Σπίρτζης, έκανε λόγο για παρακολούθηση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του μέσω του Predator που εντοπιστηκε στο κινητό του τηλέφωνο κατηγορώντας την Ν.Δ ως «ωτακουστές». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Πώς προστατεύετε τους πολίτες, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς από το κακόβουλο λογισμικό; Δεν το κάνετε γιατί είστε οι ίδιοι εμπλεκόμενοι γιατί όταν τελείωνε το έργο της η ΕΥΠ, ενεργοποιούσε το Predator».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης πρότεινε για τις περιπτώσεις άρσης απορρήτου βουλευτών  και πολιτικών προσώπων μία ειδική διαδικασία. Αυτή θα περιλαμβάνει συναίνεση 3μελούς δικαστικού συμβουλίου, του Προέδρου της Βουλής αλλά και του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα