Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του κόμματος στην πορεία του Πολυτεχνείου

Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του κόμματος στην πορεία του Πολυτεχνείου
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Eurokinissi

Για το “μεγαλύτερο μπλοκ στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ” μιλά η Κουμουνδούρου. “Φτιάξαμε Νεολαία” φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν πορεύτηκε με το μπλοκ της νεολαίας του κόμματός του. Τι σηματοδοτεί η παρουσία του ιδίου αλλά και κορυφαίων στελεχών στην πορεία, πού αποδίδεται ο όγκος της. Σφοδρή αντιπαράθεση με ΝΔ, δεικτικά σχόλια για το ΚΙΝΑΛ.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του κόμματος στην πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και από τον συνολικό όγκο της διαδήλωσης.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για “το μεγαλύτερο μπλοκ στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, όταν πορεύτηκε με το μπλοκ των νέων του κόμματός του, φέρεται να αναφώνησε “επιτέλους φτιάξαμε Νεολαία”!

Η παρουσία του κόμματος είχε προετοιμαστεί επιμελώς τις προηγούμενες ημέρες, με συσκέψεις που οργάνωσαν τόσο ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο Γραμματέας της Νεολαίας Σωτήρης Αλεξίου. Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, εκτιμούν πως στη μεγάλη συμμετοχή συνέβαλε και το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών. “Οι ογκώδεις πορείες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις συνιστούν μια μαζική απάντηση στο νέο κύμα αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας, στα σχέδια για μετατροπή της παιδείας σε εμπόρευμα, στη στρατηγική της οικονομικής εξαθλίωσης, στις άναρθρες κραυγές της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας”, τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας και το κλίμα των προθέσεών τους για την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσουν και η οποία δεν θα είναι μόνο στη Βουλή, αλλά και στο δρόμο.

Το γεγονός αυτό, άλλωστε, καταδεικνύει και η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετοχή που δείχνει πως-όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου- “οι ιδέες, τα διδάγματα  και οι στόχοι του Πολυτεχνείου αποτελούσαν και εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της ¨ταυτότητας¨ του ΣΥΡΙΖΑ”. Παρά την επίθεση δε που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του στην πορεία, επίθεση που συνεργάτες του τη χαρακτηρίζουν ως “αναμενόμενη”, στην αξιωματική αντιπολίτευση τη θεωρούν ως μια “πολύ επιτυχημένη κίνηση”. Ο ίδιος δε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήλωσή του, αναφέρθηκε στους λόγους που έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση:«Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

Είναι δε χαρακτηριστική η πολύ σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου και τις κατηγορίες που του απηύθυνε περί «τουρισμού»: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο. Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγαλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Στην Κουμουνδούρου, επιπλέον, σημειώνουν και το γεγονός ότι πέραν της ΝΔ, ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγής. “Πέραν του ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δείχνει πως η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να συμπορεύεται μετά τις εκλογές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει και την ενόχλησή της. Πού ήταν η ηγεσία και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην πορεία του Πολυτεχνείου;” τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα