Μέι και Τσίπρας σε κοινή τροχιά αναφορικά με το Κυπριακό

Μέι και Τσίπρας σε κοινή τροχιά αναφορικά με το Κυπριακό
EUROKINISSI

Η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τα κοινά συμπεράσματα Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την Κύπρο. Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Βρετανός ΥΠΕΞ τις επόμενες ημέρες

Στη διατήρηση της δυναμικής στις συνομιλίες για το Κυπριακό επικεντρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέι, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ. Εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού είπε ότι το αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η επικείμενη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη.

Η πρωθυπουργός συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα ότι οι δύο ηγέτες στην Κύπρο έχουν κάνει εξαιρετική πρόοδο

"Η πρωθυπουργός συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα ότι οι δύο ηγέτες στην Κύπρο έχουν κάνει εξαιρετική πρόοδο στην προώθηση των συνομιλιών. Συζήτησαν πώς να διατηρηθεί αυτή η δυναμική στις επικείμενες συνομιλίες της Γενεύης", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε ότι η κα Μέι επαναδιαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της κυβέρνησής της να βοηθήσει τη διαδικασία "με όποιον τρόπο μπορεί".

Επίσκεψη σερ Άλαν Ντάνκαν σε Άγκυρα και Αθήνα

Την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού μετέφερε με δήλωσή του λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία και την Ελλάδα ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, σερ Άλαν Ντάνκαν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία λύσης και είναι έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί

"Χαίρομαι που θα είμαι στην Άγκυρα και στην Αθήνα για να συζητήσω τη λύση του Κυπριακού. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία λύσης και είναι έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί", είπε ο σερ Άλαν. "Είναι μία σημαντική στιγμή στις διαπραγματεύσεις και συγχαίρω αμφότερες τις πλευρές για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους και αποφασιστικότητα", συνέχισε ο Βρετανός υπουργός και συμπλήρωσε: "Προτρέπω όλους όσοι εμπλέκονται να προσεγγίσουν τις συνομιλίες τον Ιανουάριο με την ίδια ευελιξία και δημιουργικότητα την οποία οι δύο ηγέτες των κυπριακών κοινοτήτων έχουν επιδείξει μέχρις στιγμής. Τρέφω ελπίδες ότι μια λύση είναι εφικτή χάρις στο θάρρος και την αφοσίωση που έχουν δείξει και οι δύο πλευρές".

Τρέφω ελπίδες ότι μια λύση είναι εφικτή χάρις στο θάρρος και την αφοσίωση που έχουν δείξει και οι δύο πλευρές

Ο σερ Άλαν αναχωρεί απόψε για την Άγκυρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και τον ομόλογό του υπουργό Ευρώπης Τσελίκ.

Την Πέμπτη στην Αθήνα να γίνει δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ στην ελληνική πρωτεύουσα θα έχει και την ευκαιρία συνάντησης με το Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αθήνα καλεί Λονδίνο για το Κυπριακό

SHARE:

24Media Network