Μεϊμαράκης: Αν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και τραμπούκοι έδερναν αριστερό βουλευτή θα καιγόταν η Αθήνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Σηκώνει τους τόνους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, τον οποίο κατηγορεί για ολιγωρία. "Δεν εξήγησε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ γιατί δεν μπορούν να γίνουν κοινές περιπολίες Ελλάδας -Τουρκίας" (vids)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Καστοριά όπου βρίσκεται αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια και τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και στις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σκεφτείτε να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση

"Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα. Να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, να είχαμε πει κάτι που την Αριστερά μπορεί να την ενοχλούσε, να είχε κάνει μια διαδήλωση, να είχε πάει οποιοσδήποτε αριστερός βουλευτής, τραμπούκοι να τον έδερναν, η αστυνομία να μην εκινείτο και καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δε θα καιγόταν όλη η Αθήνα" ανέφερε σχετικά με τα γεγονότα της επίθεσης στο Γιώργο Κουμουτσάκο.

"Εμείς δράσαμε δημοκρατικά. Δράσαμε εθνικά. Δράσαμε υπεύθυνα γιατί είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Την καταδικάζουμε" σημείωσε στη συνέχεια και επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης που αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες, όπως είπε, ακόμα δεν τους έχει συλλάβει.

"Δεν σηκώνουμε τους τόνους σε αυτά, αλλά ένα και ένα κάνουν  δύο. Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορεί η δημοκρατία να λειτουργεί στον τόπο μας" κατέληξε.

Η ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως "η Ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι Εθνική Ιστορία και είναι Εθνική υπόθεση όλων μας. Κι εμείς οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν, ούτε και να δημιουργηθούν τέτοια ζητήματα. Και ταυτόχρονα, μη μας λένε ότι ανεβάζουμε τους τόνους, γιατί εμείς εμπράκτως είμαστε κατά της βίας και εμείς είμαστε από εκείνους που έχουν θύματα από την τρομοκρατία και τη βία".

Να συνεννοηθούμε με την Τουρκία, αλλά κοινή φύλαξη συνόρων δεν μπορεί να γίνει

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ τόνισε πως "δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων που ζητούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, τη στιγμή κατά την οποία εμείς είμαστε στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι εκτός Ευρώπης. Και τη στιγμή κατά την οποία τα δικά μας σύνορα μπορούμε να τα φυλάξουμε εμείς μαζί με την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και τη Frontex και να φυλάξουν οι άλλοι τα δικά τους σύνορα".

Για το θέμα τόνισε πως είναι θεμιτό "να συνεννοηθούμε με την Τουρκία για το προσφυγικό και βεβαίως να βρούμε τη συνεννόηση που απαιτείται και να δοθούν και πόροι προς την Τουρκία, αλλά κοινή φύλαξη συνόρων και θαλάσσης δεν μπορεί να γίνει. Και αν άκουσα σήμερα και τον Πρόεδρο της Κομισιόν να μας λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες. Και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου

SHARE:

24Media Network