Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ EUROKINISSI

Ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Τονίζει ότι διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο. Πολυσέλιδη επιστολή στον Παπανδρέου

Βόμβα στην κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τον Γιώργο Λιάνη να ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο πρώην πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα απέστειλε 4σέλιδη επιστολή του στον πρωθυπουργό, στην οποία καθιστά σαφές πως ανεξαρτητοποιείται, ενώ παράλληλα υποβάλλει την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λόγω του Μεσοπρόθεσμου.

Ο Γιώργος Λιάνης δεν πρόκειται να παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και έτσι πλέον το ΠΑΣΟΚ μένει με 155 βουλευτές, ενώ ως προς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα καθώς και ο βουλευτής Κοζάνης Α. Αθανασιάδης δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει .

Είναι η δεύτερη ρήξη μέσα σε λίγες ώρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Α. Κοτσακά από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

"Αποτύχαμε..."

"Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς", αναφέρει ο βουλευτής Φλώρινας.

"Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό".

Ο κ. Λιάνης σημειώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο-1, πιστεύοντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε - και χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.

"Το υπέροχο ένα βήμα από το γελοίο..."

Αν τώρα, μονάχα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων: "Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι, τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία (…). Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πειθαναγκαστικές - και μόνον τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε, και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι, μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λιάνης.

Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης και στην κατάσταση του νομού του, καταγγέλλοντας πως η Φλώρινα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στερηθεί το τρένο της, καθώς δεν χαρακτηρίστηκε ως άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, δύο τμήματα των ΤΕΙ έκλεισαν, μειώνοντας τους σπουδαστές στο νομό κατά 2000, τα λιγνιτωρυχεία είναι κλειστά, ενώ και το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα κάλυπτε τις ανάγκες άρδευσης 10 χωριών στο Βίτσι και ύδρευσης της Φλώρινας, σταμάτησε ενώ είχαν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου - σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Καστοριά.

"Μήπως μιλάμε για δύο κατηγορίες συνόρων;", αναρωτιέται ο Γιώργος Λιάνης. "Επιτεύγματα 25ετίας, που έγιναν και με την δική σας συμβολή, άλλα συρρικνώνονται και άλλα 'βγαίνουν στο σφυρί'" παρατηρεί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

"Ταπεινώσαμε τον ελληνικό λαό"

"Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι’ αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε την Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες. Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", υπογραμμίζει στην επιστολή του ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Λιάνης διευκρινίζει πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

"Δεν ταιριάζει, ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω, ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας, να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, από το λαό της Φλώρινας", αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανταρσία Αθανασιάδη: Δεν ψηφίζω Μεσοπρόθεσμο

SHARE:

24Media Network