Μετά τη συμφωνία, παραίτηση Βενιζέλου;

ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Φουντώνουν τα σενάρια περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενόψει της κούρσας διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες, δεδομένου ότι πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά και την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup , ο υπουργός Οικονομικών θα περιμένει ουσιαστικά μέχρι και την ολοκλήρωση του PSI ώστε να εγκαταλείψει τη θέση του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σχετικά με την παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητά του παραμένει να φέρει εις πέρας τη συμφωνία.

Αναμένεται έτσι να δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε να ριχτεί στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τους ανθυποψήφιούς του να πρόκειται επίσης να ανακοινώσουν και επίσημα τις προθέσεις τους για τις εσωκομματικές εκλογές του κινήματος.

Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup αναμένεται άλλωστε να ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για τη διενέργεια εθνικών εκλογών και έτσι τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου που επιθυμούν να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξετάσουν ενδεχόμενη παραίτησή τους.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ανέφερε ότι η στιγμή για την απόφαση επ' αυτού θα έρθει όταν επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές μόλις ολοκληρωθεί το έργο της συμφωνίας, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μην ψάχνουν την ημερομηνία, καθώς μπορεί να "πέσουμε όλοι έξω".

SHARE:

24Media Network