Μετά τον Απρίλιο τελικά η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 1'
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, 16 Μαΐου 2022
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, 16 Μαΐου 2022 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, αλλά αργότερα, λόγω του συνέδριου της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα μεταβεί τελικά στις 4 Απριλίου στις ΗΠΑ, αν και μία επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αλλά αργότερα.

Ο λόγος είναι, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ότι στις 5 Απριλίου ξεκινά το προγραμματισμένο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, επομένως ο κ. Μητσοτάκης δεν προλαβαίνει να παρευρεθεί και στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Ουάσινγκτον.

Ούτως ή άλλως, σημείωσε, δεν είθισται να παρίσταται πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στις ΗΠΑ. Έσπευσε δε να τονίσει προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου θα βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο και θα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κυβερνητικές πηγές πάντως εξαρχής διευκρίνιζαν ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε κλειδώσει, λέγοντας πως: “Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα