Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και Μνημόνιο

Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και Μνημόνιο

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στη Βουλή ζήτησε από την κυβέρνηση να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση

Να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ζήτησε από την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό την ψήφισε ο ελληνικός λαός και εκτιμώντας πως «μόνο τότε θα παύσει το καθεστώς της δουλείας των τόκων και θα επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, στην αποψινή συζήτηση-ενημέρωση της Βουλής για την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ότι η Ελλάδα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε πως η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι Μνημόνιο, πως όσο υπάρχει αυτή, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχία με το αγγλικό δίκαιο, τότε έχουμε Μνημόνιο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε, επίσης, να δείξει προσοχή η κυβέρνηση στο ζήτημα της επιστροφής κεφαλαίων στην Ελλάδα με φορολόγηση 15% χωρίς πόθεν έσχες, διότι αυτό -όπως εκτίμησε- θα συνιστά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, «κι αυτό δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου».

Σχετικά με τους ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα του εξωτερικού, ζήτησε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος, διότι -ανέφερε- με τους μέχρι τώρα ρυθμούς -με τους οποίους ελέγχθηκαν 30 από τα 2.026 της λίστας Λαγκαρντ- ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε 200 χρόνια.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε δε πως τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα όσα έχει πει η ΧΑ, αλλά χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», σημειώνοντας πως αποσπάσματα από αγορεύσεις βουλευτών της ΧΑ έχουν μπει στη δικογραφία για το κόμμα του κάτι που –ισχυρίστηκε- συνιστά «λογοκρισία».

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε νομοσχέδιο της περασμένης κυβέρνησης

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας την κριτική της ΝΔ ότι το κόμμα του στήριξε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η Χρυσή Αυγή ήταν εκείνη που την περίοδο Μπαλτάκου ψήφισε νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους στη Θράκη που ήθελε να περάσει η ΝΔ αλλά δεν συμφωνούσε το ΠΑΣΟΚ. Με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πέρασε το νομοσχέδιο. Μας το είχαν ζητήσει αυτό. Κρίναμε ότι ήταν εθνικώς πρέπον και το είχαμε ψηφίσει. Αντίθετα, δεν ψηφίσαμε ποτέ κανένα νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κάτω από διαδικασίες αυτής της μορφής», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος. «Δεν εξέφρασα καμία υποστήριξη. Εξέφρασα την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία για να καταγγείλει, να καταργήσει το Μνημόνιο, να επανέλθει η εθνική κυριαρχία στη χώρα να σταματήσει αυτή η δουλική δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο και επιφυλάσσομαι για το όχι μακρινό μέλλον σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», είπε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος έθεσε το ζήτημα της άρνησης της εισαγγελικής αρχής να παράσχει άδεια σε προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προσέλθουν στη Βουλή και κατήγγειλε ότι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, «διότι όπως ο πολίτης έχει το δικαίωμα της ψήφου έτσι και ο βουλευτής, εκλεγμένος από το λαό, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουτσούμπας: Να έρθει η συμφωνία στη Βουλή για για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Νικολόπουλος: Στηρίζουμε την Κυβέρνηση Τσίπρα γιατί πράγματι διαπραγματεύεται

Ο Σαμαράς διερωτάται σε τι ζητά στήριξη ο Τσίπρας

Θεοδωράκης: Το δίλημμα είναι σύγκρουση με τα συμφέροντα, με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία

SHARE:

24Media Network