Μιχαλολιάκος: Θέλει αρετή και τόλμη απέναντι στην τρομολαγνεία

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο γγ της Χρυσής Αυγής μίλησε στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για το δημοψήφισμα και ανέφερε πως το κόμμα του θα ταχθεί κατά των προτάσεων των δανειστών

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν παρά να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και σίγουρα κατά των προτάσεων των δανειστών» δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ποταπή εκβιαστική πρόταση των Ευρωπαίων», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα την απορρίψει.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αφού σημείωσε ότι «θέλει αρετή και τόλμη απέναντι στην τρομολαγνεία», κάλεσε τους Έλληνες να «αντισταθούν στις προτάσεις που πράγματι σημαδεύουν καίρια και άμεσα τον εθνικό χαρακτήρα και την ελευθερία του ελληνικού κράτους».

Υπάρχουν δυνάμεις που υπονομεύουν τη χώρα

«Ζούμε πράγματι στιγμές παράξενες. Και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ναι, υπάρχουν ουρές στα ΑΤΜ, ουρές στα σούπερ-μάρκετ. Όμως, είχαν σπάσει τα τηλέφωνα σ' όλη την Ελλάδα από κάποιους, που έλεγαν βγάλτε τα λεφτά σας γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες. Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είστε σίγουροι ότι κυβερνάτε ή υπάρχουν δυνάμεις που υπονομεύουν τη χώρα;», ανέφερε σε μία αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:

«Η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα αναφέρεται σε συγκεκριμένη πρόταση 11 δισ. ευρώ. Είναι μια αναγνωρισμένα υφεσιακή πρόταση, που δεν θα βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελλάδος, αλλά αντίθετα θα τη βυθίσει ακόμα περισσότερο στην ύφεση».

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταγγείλει τα μνημόνια

Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «είχε δεσμευτεί να καταγγείλει τα μνημόνια», προσθέτοντας ότι «έχει χρέος να το κάνει».

«Δεν έχετε δώσει όμως καμία εγγύηση ότι θα πάψουν τα μνημόνια. Και η παράταση που πήρατε τον Φεβρουάριο, μνημόνιο ήτανε. Αν δεν περιέχει το δημοψήφισμα καταγγελία της σύμβασης, θα είναι εθνικά απαράδεκτο» επισήμανε και κατέληξε λέγοντας: «Όμως η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν παρά να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και σίγουρα κατά των προτάσεων των δανειστών. Όμως το δημοψήφισμα είχε ήδη προαναγγελθεί. Ο λαός στις εκλογές είχε ψηφίσει "όχι" στα μνημόνια. Χάσατε πολύτιμο χρόνο. Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ. Εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια γραμμή ενάντια σε κάθε μνημόνιο που κάνει την πατρίδα μας αποικία χρέους».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα, Χρυσή Αυγή, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος: Οι προτάσεις των πιστωτών θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας

Ν. Καραθανασόπουλος: Σκύλα η πρόταση καρμανιόλα των δανειστών, Χάρυβδη η πρόταση λαιμητόμος της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Όχι και στην πρόταση των θεσμών και στην πρόταση της κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network