Μιχελογιαννάκης: Έλληνες σπάστε τον καναπέ και παλέψτε για την ανατροπή

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε απεργία  πεινάς μαζί με τους σύριους πρόσφυγες στο Σϋνταγμα, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. Ο βουλευτής διαμαρτύρεται για μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, την τρόικα, το "άλλο ένα μνημόνιο" αλλά και τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κυπρου.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε απεργία πεινάς μαζί με τους σύριους πρόσφυγες στο Σϋνταγμα, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. Ο βουλευτής διαμαρτύρεται για μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, την τρόικα, το "άλλο ένα μνημόνιο" αλλά και τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κυπρου. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

"Πολιτικό κρατούμενο" χαρακτηρίζει τον Νίκο Ρωμανό ο βουλευτής Ι. Μιχελογιαννάκης, ευρισκόμενος στην τρίτη- κατά δήλωσή του- ημέρα απεργίας πείνας

Ευρισκόμενος στην τρίτη ημέρα απεργίας πείνας, ο βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, με γραπτή του δήλωση ενημερώνει ότι την απεργία πείνας δεν την κάνει μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνει «και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσουν λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατούμενου». Επίσης ο βουλευτής αναφέρει ότι κάνει απεργίας πείνας για τη διαθεσιμότητα που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών και για να δώσει συμβολισμό στους Έλληνες να παλέψουν για την ανατροπή.

Η γραπτή δήλωση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:

«Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενό μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα. Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα στη Βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές και δεν μπορούσε να καλύψει καν στοιχειώδες ανάγκες. Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.

Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι; Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει. Θέλω να δηλώσω ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου. Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών. Τέλος, την κάνω για να δώσω έναν συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή».

SHARE:

24Media Network