Μηλιός: Το χρέος σήμερα δεν είναι βιώσιμο

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός στις απογευματινές εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός στις απογευματινές εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους που το χαρακτήρισε ευρωπαϊκό πρόβλημα και προέβλεψε σοβαρό πρόβλημα με τα επιτόκια σε βάθος χρόνου

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός επανέλαβε πως το "Χρέος δεν είναι βιώσιμο", ενώ έβαλε μια ακόμη παράμετρο στο ζήτημα της αποπληρωμής του.΄Όπως εξήγησε τα επιτόκια αποπληρωμής μπορεί να είναι σήμερα χαμηλά, όμως αυτό είναι σίγουρο πως θα αλλάξει σε βάθος χρόνους.

Ο κ. Μηλιός ανέφερε  ότι "τα χαμηλά επιτόκια δεν είναι σταθερά, είναι κυμαινόμενα και πομένως σε μια δεκαετία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτά τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα. Άρα το πρόβλημα θα «χτυπήσει» πολύ άσχημα μετά το 2022".

Όπως σημέιωσε πάντως: "Στην παρούσα φάση το θέμα είναι να είναι εξυπηρετήσιμο το χρέος», ενώ επεσήμανε ότι «το χρέος είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ευρωπαϊκή διάσκεψη γι' αυτό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network