Μίνι Σύνοδος: Σημάδια σύγκλισης. Πιθανό έκτακτο Eurogroup την άλλη βδομάδα. Κριτική Γιούνκερ σε Τσίπρα

Στιγμιότυπο από την επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή 20 μαρ΄τιου 2015, στις Βρυξέλλες.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή 20 μαρ΄τιου 2015, στις Βρυξέλλες. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Μάχη" στη μίνι Σύνοδο. Δεν αποκλείεται νέο Eurogroup την επόμενη βδομάδα, λένε κοινοτικές πηγές. Tα χρήματα επαρκούν μέχρι τον Απρίλιο. Τι ανέφεραν για το ζήτημα ενός Grexit

Σημάδια σύγκλισης αλλά όχι ταύτισης διαπιστώνουν κοινοτικές πηγές στην οχταμερή εν τέλει συνάντηση των Βρυξελλών

"Θέλουμε για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες υλοποιήσιμες μεταρρυθμίσεις σε άμεσο χρόνο". Όπως είπαν χαρακτηριστικά μέσα, σύμφωνα με τις κοινοτικές πηγές, "δεν ανοίγουμε το πορτοφόλι αν δεν δούμε μεταρρυθμίσεις".

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την επόμενη βδομάδα προκειμένου να μπουν οι δεσμεύσεις σε τροχιά υλοποίησης.

Παράλληλα, διαπιστώνουν δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας μέχρι τον Απρίλιο. Όσον αφορά το ζήτημα του Grexit, αναφέρουν ότι πολιτικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ωστόσο αν δεν βρεθεί λύση ακόμα δεν ξέρουμε. "Θέλουμε να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, υπάρχει συμφωνία αλλά πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και ποιες να γίνουν άμεσα".

Επίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στάση της Ελλάδας έναντι των τεχνικών κλιμακίων λέγοντας πως "η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια δεν ήταν η βέλτιστη".

"Να σταματήσει η επιθετική ρητορική από την ελληνική κυβέρνηση", είπε.

Τέλος, οι κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως ο κ. Τσίπρας και οι άλλοι 7 συμμετέχοντας στη μίνι Σύνοδο είναι μέσα 80 λεπτά και κάθε λεπτό που περνάει είναι θετικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουσκ: Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε τις προθέσεις του Τσίπρα

Ντάισελμπλουμ: Απόψε θα γίνει απολογισμός της προόδου που έχει συντελεστεί, η οποία φαίνεται μικρή. Ο χρόνος εξαντλείται

SHARE: