Μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα μέσω Λονδίνου

Μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα μέσω Λονδίνου
O Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Το πρωί στο City το απόγευμα στην Downing Street: Eπαφές με επιχειρηματίες και επενδυτές θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα δει και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στον απόηχο και της συμφωνίας του Eurogroup για το χρέος.

Στο Σίτι του Λονδίνου ένα από μεγαλύτερα επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός που συνοδεύεται από τους Δημήτρη Λιάκο και Γιώργο Τσίπρα θα συναντήσει περίπου 120-130 εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων, όμως το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεών του με ξένους επιχειρηματίες δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει ενώπιον επενδυτών για τις εξελίξεις περί την ελληνική οικονομία έχοντας ως “ατού” στα χέρια του την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup η οποία σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσει ως εγγύηση για μελλοντικές επενδύσεις στην χώρα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κανονικότητα επιστρέφει στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα επιδιώξει να εκπέμψει σε επιχειρηματίες και επενδυτές καλώντας τους να εμπιστευτούν την χώρα μας τώρα πια που εισέρχεται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επικαλεστεί όπως αναμένεται την “ανάσα” που παίρνει η χώρα από την δεκαετή επιμήκυνση στις ωριμάνσεις των ομολόγων αλλά και από την δεκαετή περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή των δανείων και επί της ουσίας θα στείλει και ένα μήνυμα στις αγορές πως το ελληνικό χρέος έχει καταστεί βιώσιμο. Η ανακοίνωση της Moodys για την απόφαση του Eurogroup πιστοποιεί τις θετικές αντιδράσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Πάντως ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η ενίσχυση του cash buffer με 24,1 δις ευρώ λειτουργεί μεν ως ασφάλεια για την χώρα, η οποία και θα δοκιμάσει όταν κριθεί αναγκαίο την έξοδό της στις αγορές. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην νομοθεσία που ισχύει πλέον στην χώρα για την δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ θα δώσει έμφαση και στην διατήρηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος από την κυβέρνησή του ώστε να εδραιωθεί η πορεία σταθερότητας στην χώρα. Με τον τρόπο του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας μέσω της βούλησης της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετή της θητεία.

Το πρωθυπουργικό πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει και συνάντηση με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να συζητήσουν αναλυτικά για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει την κ. Μέι και για την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμυ Κόρμπιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα