Καμμένος: Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα μας βρει απέναντί του ενωμένους

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

"Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο όχι", ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας μετά την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, και συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί, όπως είπε, δεν κατέβασαν τη σημαία της πατρίδας και έδειξαν υψηλό ηθικό και αποφασιστικότητα.

«Σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου στέλνει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», τόνισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο όχι. Τιμούμε την ειρηνική συνύπαρξη και γι΄ αυτήν εργαζόμαστε, αλλά πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας θα μας βρει απέναντί του ενωμένους, θα μας βρει όλους μαζί. Και να ξέρει ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά μια τέτοια κίνηση. Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για τις Ένοπλες του δυνάμεις. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου είναι περήφανες για τον ελληνικό λαό. Βγαίνουμε από μια μεγάλη πολιτική κρίση και ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες, το πολιτικό προσωπικό και τους εθνοφύλακες, για τη μεγάλη επιμονή και υπομονή που επέδειξαν, για το ότι δεν κατέβασαν τη σημαία της πατρίδος και το υψηλό ηθικό και την αποφασιστικότητά τους. Είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες για εσάς».

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη και την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σόιγκου.

Πολίτης σε Καμμένο: Παραιτήσου για να σωθεί η Μακεδονία

Να παραιτηθεί ζήτησε ένα πολίτης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας που βρίσκονταν σε μπαλκόνι φώναξε στον κ. Καμμένο "Παραιτήσου για να σωθεί η Μακεδονία".

Ο κ. Καμμένος απάντησε λέγοντας "όταν έρθει η ώρα".

Κύπριος υπουργός Άμυνας: Με ενότητα να διεκδικούμε το δίκιο μας

«Με ενότητα να διεκδικούμε το δίκιο μας και με αυτό λαμβάνουμε δύναμη για να μπορούμε να πούμε όχι», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Έλληνα ομόλογο του Πάνο Καμμένο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για την πρόσκλησή του αλλά και να συγχαρώ τόσο την ηγεσία  των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και τα στελέχη γι' αυτή την άψογη και εξαιρετική παρέλαση. Ήταν η καλύτερη τιμή για το Έπος του 1940, τους αγώνες του έθνους που μας έχουν διδάξει ότι πρέπει με ενότητα να διεκδικούμε το δίκιο μας και με αυτό λαμβάνουμε δύναμη για να μπορούμε να πούμε όχι. Είμαι περήφανος που είμαι σήμερα μαζί σας και πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ενωμένες έχουν πετύχει να είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Λεβέντης κατά Μπουτάρη για το ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις

Μητσοτάκης: Η γενιά μας να πει το ΟΧΙ σε λαϊκισμό, διχασμό, μισαλλοδοξία

Παυλόπουλος: Το ΟΧΙ του 1940 εμπνέει τον αγώνα απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού

SHARE:

24Media Network