Μηνύματα Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Μηνύματα Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ριζική ανανέωση των λιστών επιθυμεί ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος εξήρε την απόφαση Ταλιαδούρου να αποχωρήσει οικειοθελώς. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού παλιών στελεχών πάντως έχει προκαλέσει και τριβές

Μήνυμα σεβασμού προς την παλιά φρουρά των γαλάζιων στελεχών και τους βετεράνους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κλείσιμο του ματιού ότι θα επιθυμούσε περισσότερες οικειοθελείς αποστρατείες πρώην βουλευτών για να ελευθερωθούν θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καρδίτσα με την παρουσία του στην εκδήλωση του Σπύρου Ταλιαδούρου, όπου ο υφυπουργός παιδείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, παρουσία και της Μαριέττας Γιαννάκου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια πράξη «μεγάλης γενναιότητας» τονίζοντας ότι με την ενέργειά του αυτή ο Σπύρος Ταλιαδούρος «ο ίδιος δείχνει το δρόμο της ανανέωσης» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια τολμηρή επιλογή και για μια πράξη βαθιά πολιτική αφού η ανανέωση είναι αναγκαία για κάθε πολιτικό οργανισμό».

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη άλλωστε την Παρασκευή και το Σάββατο δεν έχασε ευκαιρία να επαναλάβει ότι «θα υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια διότι αυτή είναι η εντολή την οποία έλαβα ως πρόεδρος της ΝΔ» και μίλησε εκ νέου για την ανάγκη να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους για την ενασχόληση με τα κοινά.

Πάντως το θέμα της ανανέωσης των ψηφοδελτίων της ΝΔ προκαλεί κατά καιρούς τριβές ανάμεσα στα παλιότερα και τα νεότερα στελέχη. Μάλιστα οι ισορροπίες είναι λεπτές και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρά πολλές φορές αναγκαστεί να παρέμβει και να θέσει όρια ιδιαίτερα σε νέους υποψήφιους. «Σπεύδω να πω ότι κάποιοι οι οποίοι μπορεί να προεξοφλούν από τώρα ότι έχουν κλειδώσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, διότι τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν στην ώρα τους και αφού έχουν πάρει τα επίσημα όργανα του Κόμματος τις αποφάσεις τους» ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη και πάλι από τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις από την ενεργό πολιτική από τους πρώην υπουργούς μόνο ο Αντρέας Λυκουρέτζος έχει προχωρήσει σε ανάλογες ανακοινώσεις, ενώ από τους ενεργεία βουλευτές ο Γιάννης Τραγάκης ο οποίος ωστόσο συνέδεσε την απόσυρσή του με την εκλογική κάθοδο του γιου του στην ίδια περιφέρεια, χωρίς πάντως αποτέλεσμα αφού ο κ. Μητσοτάκης έκοψε και τον Παναγιώτη Τραγάκη επειδή επιχειρήθηκε να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ.

Στο μεταξύ χτες ο Κώστας Καραμανλής ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη έχοντας στο πλευρό του το βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη αλλά και τους δύο πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρο Κοντό αντίστοιχα, οι οποίοι όπως φαίνεται επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα