Μηταφίδης για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτοι τραμπούκοι με τις πλάτες της ΝΔ

Μηταφίδης για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτοι τραμπούκοι με τις πλάτες της ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τη ΔΕΘ και την λεκτική επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. "Να καταδικάσει ο ΠΑΟΚ τα επεισόδια που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου" ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Με αυτό το σινάφι και τους επιγόνους τους έχουμε παλιούς λογαριασμούς” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Διαδρομιστές”. Εξηγώντας την λεκτική επίθεση που δέχτηκε κατά την είσοδό του στη ΔΕΘ όπου και διοργανώθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό σημείωσε: “Παρά τις προσπάθειές τους να την ματαιώσουν ή εκδήλωση που είχαμε πραγματοποιήσει έγινε. Εκεί μιλήσαμε με το κοινό, έγινε μια αναλυτική συζήτηση και όχι μόνο με όσους συμφωνούν αλλά και με όσους διαφωνούν” και πρόσθεσε: “Αυτοί προσπαθούν να εμποδίσουν την συζήτηση. Είναι θέμα στοιχειώδους λογικής να καταλάβουν ότι δεν τίθεται κανενός είδους εθνικός κίνδυνος, ωστόσο κινδυνολογούν όπως αυτοί που προσπαθούν να συνεχίσουν το αδιέξοδο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία προσφέρει και πλάτες σε όλα αυτά τα ανεξέλεγκτα στοιχεία τα οποία καταφεύγουν όχι σε επιχειρήματα αλλά σε τραμπουκισμούς.

Εμείς για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την περιοχή πέριξ του γηπέδου του ΠΑΟΚ -καθώς υπήρξαν απειλές από μέλη του ομίλου του ΠΑΟΚ- λέγοντας ότι θα μας ετοίμαζαν μια αξέχαστη υποδοχή είπαμε, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη να αλλάξουμε τον χώρο που θα γινόταν η εκδήλωση και ήρθαμε σε ένα χώρο περισσότερο προφυλαγμένο όπως είναι η ΔΕΘ”.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει ο ΠΑΟΚ τα επεισόδια που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».

Επεισόδια στον χώρο της ΔΕΘ – Τέσσερις προσαγωγές

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ εκτονώθηκε η ένταση έξω από το εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκαν επεισόδια, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στη νότια πύλη της ΔΕΘ – στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ – απώθησαν τις ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στα επεισόδια, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, κ.α. αντικείμενα.

Στο ύψος της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφεραν να τους απομακρύνουν, ενώ – όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία – στη διάρκεια των επεισοδίων, διάρκειας 3,5 περίπου ωρών, έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων καθαρίζουν την περιοχή, έξω από το εκθεσιακό κέντρο, από τις πέτρες, τους καμένους κάδους απορριμμάτων και τα άλλα αντικείμενα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Τσιμισκή, Λεωφόρο Στρατού και Αγγελάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα