Μηταράκης: Μόνο τα δάνεια της αριστεράς κουρεύτηκαν, όλα τα κόμματα έχουν δανειστεί με τον ίδιο τρόπο

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης
Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης EUROKINISSI

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων, σημειώνοντας ότι ανέδειξε πως όλα τα κόμματα δανείστηκαν βάζοντας εγγύηση τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση, η οποία όμως περικόπηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά

"Όλα τα κόμματα έχουν δανειστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις" επισήμανε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα δάνεια κρίνονται με βάση το αν δόθηκαν με σωστά κριτήρια τη στιγμή της έγκρισής τους, σημείωσε ο κ. Μηταράκης και υπενθύμισε ότι η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων ανέδειξε ότι όλα τα κόμματα δανείστηκαν χρήματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας εγγύηση τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση.

ADVERTISING

Επισήμανε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει δανειστεί δίνοντας διπλή και τριπλή εγγύηση της κρατικής χρηματοδότησης ίδιων ετών, δεσμεύοντας τις μελλοντικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2023.

Κλείνοντας ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως "ο λόγος για τον οποίο τα κόμματα δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, είναι επειδή η Κυβέρνηση Σαμαρά έκοψε την κρατική χρηματοδότηση κατά 90%. Ιστορικά ούτε στη Νέα Δημοκρατία ούτε στο ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έχει κουρευτεί χρέος. Η μόνη περίπτωση στην ελληνική ιστορία που κουρεύτηκε χρέος ήταν το κατά 60% κούρεμα των ενυπόθηκων δανείων της Ελληνικής Αριστεράς".

Όσον αφορά στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι δεν έχει κάνει τίποτε εδώ και 4 χρόνια για να βοηθήσει τους δανειολήπτες να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους.

Υποστήριξε ότι η νέα ρύθμιση τελικά είναι χειρότερη από την προηγούμενη, καθώς καλύπτει λιγότερους πολίτες. "Γενικότερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική κίνηση προκειμένου να βοηθήσει τους δανειολήπτες να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε επίπεδο εξωδικαστικού συμβιβασμού, μόνο ένα 2% έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχουν ρυθμιστεί τα δάνειά τους. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς την κατεύθυνση της ρύθμισης της συνολικής οφειλής επιχειρήσεων και νοικοκυριών" είπε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: “Η πρόταση της ΝΔ είναι πως πρέπει να τα δούμε αυτά συνολικά, δίνοντας «Δεύτερη Ευκαιρία» σε όλους, που θα αφορά τις οφειλές και προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τις τράπεζες. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς μήνες καθυστέρηση, έφερε μια χειρότερη ρύθμιση, καταδεικνύοντας πως βρισκόμαστε ακόμα σε μνημονιακές εποχές."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μηταράκης: Η κυβέρνηση επιμένει να αντιπολιτεύεται

Μηταράκης: Θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Πολάκη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών;

SHARE:

24Media Network