Μητρόπουλος: Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές- Έλλειμμα 413 εκατ. € στο ΕΤΕΑΜ

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ(ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ(ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές- Έλλειμμα 413 εκατ. € στο ΕΤΕΑΜ (μέχρι 31-7-2014)- Να σταματήσει το έγκλημα κατά των Ασφαλιστικών Ταμείων, ζητά ο Αλ. Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ

"Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το ΕΤΕΑΜ έχει σήμερα έλλειμμα 413 εκατ. € (μέχρι 31-7-2014), παρά την οριζόντια μείωση ύψους 5,2% που υπέστησαν όλες οι επικουρικές από 1-7-2014", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αλ. Μητρόπουλος, βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

"Βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές

Έλλειμμα 413 εκατ. € στο ΕΤΕΑΜ (μέχρι 31-7-2014)

Να σταματήσει το έγκλημα κατά των Ασφαλιστικών Ταμείων

Είχαμε προειδοποιήσει τη μνημονιακή κυβέρνηση ότι η πολιτική της οδηγεί συνειδητά σε κραχ τα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε κίνδυνο το μέλλον των επικουρικών συντάξεων. Είχαμε χαρακτηρίσει την πολιτική της ως «έγκλημα εκ προμελέτης» κατά του μόχθου εκατομμυρίων Ελλήνων συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το ΕΤΕΑΜ έχει σήμερα έλλειμμα 413 εκατ. € (μέχρι 31-7-2014), παρά την οριζόντια μείωση ύψους 5,2% που υπέστησαν όλες οι επικουρικές από 1-7-2014.

ΚΑΛΟΥΜΕ κυβέρνηση και τρόικα να μην τολμήσουν άλλη περικοπή στις επικουρικές συντάξεις εντός του 2014, όπως έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να μην παγώσει την έκδοση επικουρικών συντάξεων μέχρι του τέλους του 2014, όπως φημολογείται, προκειμένου να συγκρατήσει στα σημερινά επίπεδα το έλλειμμα του ΕΤΕΑΜ.

ΚΑΛΟΥΜΕ κυβέρνηση και τρόικα να αναπληρώσουν άμεσα τις απώλειες που υπέστησαν τα Ταμεία από τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές (ανεργία, μείωση μισθών, PSI, κατάργηση εισφορών, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μείωση κρατικής επιχορήγησης, κατάργηση κοινωνικών πόρων υπέρ επικούρησης).

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους να μην παρασύρονται από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν η κατάσταση στα Ταμεία είναι καλή και ελεγχόμενη.

Τα Ταμεία λόγω της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής είχαν σωρευτικά απώλειες πάνω από 60 δις €. Τώρα οδηγούνται μεθοδευμένα σε κραχ, οι συντάξεις κινδυνεύουν, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε απόλυτη ένδεια, οι νέοι μας σχεδιασμένα τίθενται εκτός συστήματος σύνταξης-περίθαλψης.

Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να αναγορεύσουν το Ασφαλιστικό Σύστημα ως το μείζον ζήτημα του Κοινωνικού Ζητήματος και το μέλλον των συντάξεων ως κυρίαρχο για την κοινωνική συνοχή που είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network