Μητσοτάκης: Άκρατη παροχολογία από τον Τσίπρα και νεκρανάσταση του "Τσοβόλα δώστα όλα"

Μητσοτάκης: Άκρατη παροχολογία από τον Τσίπρα και νεκρανάσταση του "Τσοβόλα δώστα όλα"
MOTIONTEAM

"Ισχυρή οικονομία σημαίνει αποκρατικοποιήσεις και μείωση της ανεργίας" σημείωσε κατά την ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι "ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη".

Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για έναν "επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό" που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη. Τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην ΠΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντας ότι "αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς" και επεσήμανε: "Είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές".

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε "άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»" και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα "γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο", είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, "μπορούμε καλύτερα".

"Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη", ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

"Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η Οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε επίσης ότι το "ελατήριο της ανάπτυξης" δεν λειτουργεί στη χώρα μας.

Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη "Φορολογική Σφήνα", η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

"Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές... Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας", ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: thessaloniki summit 2018, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχοινάς: Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν θα αργήσουν να εισέλθουν στη Συνθήκη Σένγκεν

Ασημακοπούλου: Με ισχυρή πολιτική βούληση και πράξεις το ψηφιακό άλμα

Νοτοπούλου: Μονόδρομος για την ανάπτυξη η συνεργασία των Δυτικών Βαλκανίων

SHARE:

24Media Network