Μητσοτάκης: “Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα”

Μητσοτάκης: “Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στο Μαρούσι, συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, βρέθηκε ο πρωθυπουργός το Σάββατο, από όπου δήλωσε πως η ΝΔ είναι η πραγματική δύναμη εκσυγχρονισμού, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν “με ψυχραιμία”.

Σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας έτσι ξανά τις προεκλογικού χαρακτήρα εμφανίσεις.

Στο κεντρικό σημείο της περιοχής, μάλιστα, ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ που απέκλεισαν τους πεζόδρομους για την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε καταρχήν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

“Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι “θα διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης: “Από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.”

Υποστήριξε άλλωστε ότι: “Η Νέα Δημοκρατία είναι η πραγματική δύναμη αλλαγής και εκσυγχρονισμού αυτού του τόπου” και εκτίμησε ότι καθώς πλησιάζουν οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία να γίνει ένας συνολικός απολογισμός.

“Να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ (μεικτά).

“Και ξέρουμε, δεν έχουμε αυταπάτες, ότι πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα και ότι οι μισθοί στην πατρίδα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε και να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε επίσης ότι “ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω” και αναφέρθηκε στο gov.gr και στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. “Το δωδέκατο Rafale προσγειώθηκε χθες στην Τανάγρα”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Είναι μια χώρα με θωρακισμένα τα σύνορα της, είναι μια χώρα η οποία ξέρει πού βαδίζει και πού πρέπει να πάει.”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε όμως απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Μαχόμαστε συνέχεια με παθογένειες οι οποίες έρχονται από το χθες. Τις οποίες πρέπει να πολεμήσουμε για να οδηγήσουμε τη χώρα πραγματικά στον δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του γνήσιου πατριωτισμού.”

Επανέφερε μάλιστα το αφήγημα της κυβερνητικής σταθερότητας, προειδοποιώντας ότι: “Όλα όσα έχουμε πετύχει -και πιστεύω ότι είναι σημαντικά- μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει αποφάσεις οι οποίες δεν οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος.”

Έκανε δε λόγο για μία εκλογική μάχη “υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας.” Ενώ σχολίασε: “Σάς είχα πει το 2019 ότι όποιος νομίζει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάξει σε μια τετραετία έχει αυταπάτες. Το ίδιο σάς λέω και τώρα. Έχουμε πετύχει πολλά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.”

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα προχωρήσουμε μπροστά, αλλά ο δρόμος είναι ένας” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Ειδικά σήμερα, που το κλίμα στην κοινωνία είναι ακόμα βαρύ -και έτσι πρέπει να είναι- η δική σας παρουσία, το δικό σας χαμόγελο, ο δικός σας ενθουσιασμός μου δίνει και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αγώνα.”

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως “όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κάνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά και με σωστή κρίση στην κάλπη, ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη ΝΔ, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει.”

Κλείνοντας κάλεσε τα γαλάζια στελέχη “Να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια” και δήλωσε: “Σάς εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας τον οποίον ξεκίνησα το 2019, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε δραστικά, θα τον συνεχίσω και θα τον ολοκληρώσω.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα