Μητσοτάκης: Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Μέσω των social media ο πρωθυπουργός σχολίασε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. "Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία" ανέφερε.

Την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι Έλληνες κουράστηκαν και πως πρόκειται για πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει παράλληλα ότι "για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!", ενώ δεν παραλείπει να σταθεί στο πλευρό "στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

ADVERTISING

"Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας".

ΠΑΜΕ: Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα - Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Το ΠΑΜΕ απάντησε στον κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης πήρε το μήνυμα και για αυτό ενοχλήθηκε.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και «επενδυτών».

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως «επαγγελματίες συνδικαλιστές», προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί «σιγή νεκροταφείου».

Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Όλοι στον αγώνα!"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με ελάχιστη συμμετοχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Έσωσε τα προσχήματα το ΠΑΜΕ

Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο

SHARE:

24Media Network