Μητσοτάκης από Τήνο: “Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον”

Μητσοτάκης από Τήνο: “Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας με ευχές για "χρόνια πολλά". Το μήνυμά του.

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο, όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον οικείο ποιμενάρχη Δωρόθεο.

Μετά από την ολοκλήρωση της τέλεσης της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο ο πρωθυπουργός προχώρησε στην καθιερωμένη δήλωση.

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια ο ελληνισμός η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ήθελα ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ εδώ στην Τήνο η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της χώρας, προσέθεσε: «Σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές και αυτούς οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Σημείωσε επίσης ότι «ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία» και δήλωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

Ο κ.Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε η χώρα μας έχει ξεπεράσει μια υπερδεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή,. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Ο πρωθυπουργός παρέλαβε, μάλιστα, από τον μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο την θαυματουργή εικόνα και τη μετέφερε μέχρι την έξοδο του ναού.

Εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI


Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο τορπιλισμού του καταδρομικού “Έλλη”

Νωρίτερα, με ένα στεφάνι στον “υγρό τάφο” του καταδρομικού “Έλλη” τίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους νεκρούς από τον τορπιλισμό του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού πριν από 83 χρόνια, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Τήνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο της βύθισης της “Έλλης”, περίπου 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου, με την πυραυλάκατο “Ξένος” συνοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα