Μητσοτάκης: Δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμός

Μητσοτάκης: Δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμός
Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός “σήκωσε τους ώμους” για την εκλογολογία και δήλωσε ότι κανένας υπουργός δεν έχει “κατεβάσει το μολύβι” περιμένοντας πρόωρες εκλογές.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να διαψεύσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, καθώς η εκλογολογία έχει πλέον “θεριέψει” και ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε ένα μακρύ προεκλογικό καλοκαίρι.

Ειδικότερα κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα σενάρια που πυροδότησε και η πρόσφατη δήλωση του ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να μπει σε μία μακρά τοξική προεκλογική περίοδο δέκα μηνών, αλλά και εάν ανησυχεί μήπως κάποιοι υπουργοί “κατεβάσουν τα μολύβια”, ασχολούμενοι με την επανεκλογή τους και όχι τα υπουργεία τους.

“Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το θέμα αυτό. Νομίζω ότι έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις σε συνεντεύξεις, που έχω δώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Κανένας υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Αναφέρω ενδεικτικά το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και μία σειρά από παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα πολιτικής. Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από όλη αυτή τη φιλολογία, απάντησε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για την εκλογολογία:

“Έχω εμπειρία, αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να μπορέσω να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά είναι τα δύο αγαπημένα θέματα που διαρκώς θέτετε όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα