Μητσοτάκης για Άμπε: “Μάς έχει συγκλονίσει η δολοφονία”

Μητσοτάκης για Άμπε: “Μάς έχει συγκλονίσει η δολοφονία”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Αρχείο) Eurokinissi

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Σίνζο Αμπε εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα εγκαίνια του αγωγού igb εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

“Ηταν ένας σπουδαίος πολιτικός ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι και σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο ‘Αμπε, μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ιαπωνίας και ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα“, αναφέρει από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

“Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή”, προσθέτει.

Ο Σίνζο Άμπε υπέκυψε στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Νάρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα