Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη δολοφονική επίθεση

Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη δολοφονική επίθεση
Ο Σίνζο Άμπε, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο SHOHEI IZUMI/The Yomiuri Shimbun/AFP

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ένοπλο. Συγκλονιστικά βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Νάρα.

Shinzo Abe AP

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό NHK. Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα είχε δηλώσει ότι ο προκάτοχός του βρισκόταν σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του και είχε χαρακτηρίσει την απόπειρα «βάρβαρη ενέργεια».

Δολοφονία Σίνζο Άμπε JIJI PRESS/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης

Το κίνητρο του δράστη

Η ιαπωνική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του υπόπτου για την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός NHK.

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο άνδρας ο οποίος δολοφόνησε τον Σίνζο Άμπε, ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία — ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος της Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε “χειροποίητο” τουφέκι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα