Μητσοτάκης για ελεύθερους επαγγελματίες: Αυτά που έλεγα προεκλογικά, αυτά κάνω

Διαβάζεται σε 2'
Κυριακός Μητσοτάκης
Κυριακός Μητσοτάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Βουλή στις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε προεκλογικά στις συνεντεύξεις του για τη φοροδιαφυγή.

Στις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό πλαίσιο των ελεύθερων επαγγελματιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας το λόγο στη Βουλή για να απαντήσει σε σχετική αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

“Να επισημάνω ότι σε όλες τις συνεντεύξεις μου προεκλογικά έλεγα ότι θα μειώσω το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Αυτό που έλεγα προεκλογικά, αυτό κάνουμε τώρα”.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Είναι βολικό να κρύβεστε πίσω απο τους λίγους μεγάλους -που θα εντοπιστούν στο μέτρο του εφικτού από τις παρεμβάσεις που θα κανουμε – αλλά να μη θίγετε αυτούς που θεωρείτε εκλογική πελατεία, να μη γίνεστε δυσάρεστος”.

Συνέχισε, δε, λέγοντας στον κ. Ανδρουλάκη: “Εσείς που εμφανίζεστε ως υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, να μας εξηγήσετε πως θα περιορίσετε τη φοροδιαφυγή και να μην κατηγορείτε την κυβέρνηση που είχε το θάρρος να κάνει κάτι αντικειμενικά πολιτικά δύσκολο”.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε την κυβέρνηση Σημίτη ότι δεν είχε θάρρος να προχωρήσει το ασφαλιστικό Γιαννίτση το 2001.

“Μπορώ να θυμηθώ μία άλλη μεταρρύθμιση από μία άλλη κυβέρνηση στην αρχή μίας άλλης δεύτερης θητείας. Και έκανε πίσω και φόρτωσε το κόστος του ασφαλιστικού στις επόμενες γενιές. Εμείς έχουμε λάβει την εντολή του ελληνικού λαού και θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα