Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Η ΝΔ είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον "Δημόκριτο"
INTIME

Την ακρίβεια, τη δημόσια ασφάλεια, την ενίσχυση των ΕΔ έθεσε ως προτεραιότητες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε πολίτες στην Αγ. Παρασκευή και έστειλε μήνυμα εν όψει ευρωεκλογών

Την επιχείρηση συσπείρωσης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και ενώ ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δημιουργεί ανησυχία για τυχόν απώλειες προς τα δεξιά, συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος» και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Αγία Παρασκευή, δίνοντας έμφαση σε θέματα της καθημερινότητας. Χαρακτήρισε δε το 2024 μία χρονιά με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και από την ίδρυση της ΝΔ.

Υπενθύμισε επίσης ότι το 2024 είναι ταυτόχρονα χρονιά ευρωεκλογών. “Θα πιστοποιήσουμε και πάλι, στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, ποια είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη, αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξή μας, τη ΝΔ” πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού σχολίασε ότι η επίσκεψη του στην Αγία Παρασκευή τού θυμίζει τις ημέρες που πολιτευόταν ως βουλευτής της ενιαίας τότε Β΄ Αθηνών. Θυμήθηκε μάλιστα ότι κατέβηκε πρώτη φορά σε εκλογές ακριβώς πριν από 20 χρόνια, το 2004. Ενώ απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ είπε: “”Εσείς μας δώσατε αυτή τη μεγάλη διπλή νίκη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Και εσείς, ξέρετε, μας δίνετε τη δύναμη κάθε μέρα να συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.”

Ο πρωυθυπουργός τόνισε: “Για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια.”

Είπε επίσης ότι: “Το βάρος της ευθύνης που εναπέθεσαν οι Έλληνες πολίτες στις πλάτες μας, είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι συνηθισμένο” και αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του στο Νταβός, όπου θα συνομιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες και επενδυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον "Δημόκριτο"
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον "Δημόκριτο" INTIME

“Δεν είναι εύκολο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να καταφέρνεις όχι μόνο να διατηρείς τα ποσοστά σου αλλά και να τα αυξάνεις. Αυτό πετύχαμε στις εθνικές εκλογές και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτή την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Από την ακρίβεια, που ξέρω ότι ακόμα δημιουργεί πολλές δυσκολίες στα ελληνικά νοικοκυριά, μέχρι την κατάσταση στην υγεία. Από την ασφάλεια και τα ζητήματα τα οποία μπορεί να υπάρχουν, ναι, σε γειτονιές όπως εδώ στην Αγία Παρασκευή, δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα των εφήβων μας, μέχρι την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος.”

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως παράδειγμα πολιτικής που βελτιώνει την καθημερινότητα την υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε πριν από δύο ημέρες και αφορά στον τρόπο με τον οποίον θα καταρτίζονται οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

“Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι δεν γίνεται, φίλες και φίλοι, κάποιος ο οποίος έχει μέσο ή ο οποίος γνωρίζει τον γιατρό, να περνάει πάνω από κάποιον άλλον ο οποίος προηγείται στη λίστα. Θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτίμησε άλλωστε ότι η χώρα: “Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες στην Αγία Παρασκευή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες στην Αγία Παρασκευή INTIME

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον «Δημόκριτο» και επανεβεβαίωσε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της καινοτομίας.

“Συνάντησα πολλά νέα παιδιά τα οποία επέλεξαν να αφήσουν καλοπληρωμένες δουλειές στο εξωτερικό για να έρθουν να εργαστούν εδώ, σε νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις, πιστοποιώντας και αυτοί με τον τρόπο τους ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, φίλες και φίλοι, η ελληνική οικονομία είναι πια σε μια τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης”, ανέφερε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα