Μητσοτάκης για Ικαρία: Δέχομαι απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης για Ικαρία: Δέχομαι απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία Eurokinissi

“Δεν ξύπνησα ένα πρωί να πάω στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια” δήλωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα επαναληφθούν εικόνες που αδικούν.

Φάουλ όσον αφορά στην επίσκεψη του στην Ικαρία και το τραπέζι με περισσότερα από 40 άτομα στην οικία Στεφανάδη αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Υπερασπίστηκε, ωστόσο, την επίσκεψη του, τονίζοντας ότι δεν πήγε στην Ικαρία για διακοπές. “Δεν ξύπνησα ένα πρωί να πάω στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια” δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι τα ίδια άτομα που ήταν μαζί στο ελικόπτερο, βρέθηκαν στο τραπέζι για ένα κέρασμα 15 λεπτών.

Δέχθηκε όμως ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και εκτίμησε ότι αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Διαβεβαίωσε δε ότι τέτοιες εικόνες δεν θα επαναληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 24/7, το οποίο αποκάλυψε το βίντεο, η παρουσία του πρωθυπουργού στην οικία Στεφανάδη διήρκεσε πάνω από μια ώρα.

“Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα η οποία παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε και την ουσία της επίσκεψης. Αν για την Ικαρία συζητάμε αυτό και όχι τα υπόλοιπα, κάποιο λάθος έγινε. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα επαναληφθεί”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης. Έκανε μάλιστα λόγο για “φάουλ” και ξεκαθάρισε: “Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει καμία τέτοια εικόνα η οποία να δίνει και να στέλνει λάθος μήνυμα. Από τη στιγμή που η συζήτηση στην Ικαρία, αντί να πάει στις ανάγκες του νησιού πήγε εκεί, σημαίνει ότι προφανώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα.”

Υποστήριξε πάντως ότι “ενοχλήθηκαν και κάποιοι από το γεγονός ότι ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία” και ότι: “Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση την οποία πήρε, την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας έκανε συναντήσεις σε μαγαζιά, συζήτησε με φορείς, σε κλειστά μαγαζιά, και προφανώς ήταν παραπάνω από δέκα άτομα και δεν φορούσαν και μάσκες. Είδατε κανέναν από τη Νέα Δημοκρατία να το αναδεικνύει;”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως: “Υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ το οποίο έγινε, το οποίο πρώτος ο ίδιος εγώ το ομολόγησα. Δεν χρειάζεται εξάλλου να το ακούσετε από εμένα. Και υπάρχει η απόσταση μεταξύ αυτού και αυτού που γίνεται από την αντιπολίτευση, η οποία την ίδια ώρα που τα λέει όλα αυτά καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις εν μέσω κορονοϊού, με όλους τους κινδύνους δημόσιας υγείας που αυτό συνεπάγεται.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα