Μητσοτάκης για Κυπριακό: Η Τουρκία δεν έχει εποικοδομητική στάση

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για το διπλωματικό επεισόδιο στην ανθρωπιστική σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη. Σκληρή γλώσσα για Άγκυρα και ΟΗΕ

Τη στήριξή του στις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για μια λύση λειτουργική και βιώσιμη του Κυπριακού προβλήματος εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στην Αθήνα οι δύο άνδρες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καυτηρίασε τη στάση της Άγκυρας και την ανοχή του ΟΗΕ με αφορμή το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε προχτές όταν ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον ηγέτη του ψευδοκράτους στο δείπνο που παρέθεσε στο περιθώριο της ανθρωπιστικής συνόδου του ΟΗΕ, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Αναστασιάδη να αποχωρήσει για να μη νομιμοποιήσει την παρουσία του κ. Ακιντζί.

«Η εποικοδομητική στάση και βούληση της Κυπριακής πλευράς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκο - Κυπριακή πλευρά» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πρακτικές, όμως, της Άγκυρας - όπως αυτές που είδαμε και τις τελευταίες ημέρες - δεν είναι εποικοδομητικές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την «κοινή πεποίθηση» με τον Κύπριο ηγέτη ότι πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατό κάνοντας λόγο για «λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυπριακό, Τουρκία
SHARE:

24Media Network