Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δε θα ανεχθεί καμία διγλωσσία ενώ απέμψε το θερμότερο υποστηρικτή της συμφωνίας των Πρεσπών και κράτησε τον Καμμένο που δεν θα την ψηφίσει

Αδύναμο και εκβιαζόμενο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας κατά την είσοδο του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

"Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως ενα κυνικο συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποιος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποιο έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηριζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της", ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργος, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειωσει αυτή η φάρσοκωμωδια τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κοτζιάς, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα ξεμπλοκάρουμε μεγάλες επενδύσεις

Τσίπρας για παραίτηση Κοτζιά: Δε θα δεχθώ διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές στην εθνική γραμμή

Αναβλήθηκε η συνάντηση Γιούνκερ-Μητσοτάκη

Γεωργιάδης για παραίτηση Κοτζιά: "Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο"

Κοτζιάς: Ο πρωθυπουργός και υπουργοί έκαναν τις επιλογές τους

SHARE:

24Media Network