Μητσοτάκης για Ρόμπερτ Φίτσο: Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε βάρος του Σλοβάκου ομολόγου του Ρόμπερτ Φίτσο.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το επεισόδιο πυροβολισμών που σημειώθηκε στη Σλοβακία την Τετάρτη (15/5), με θύμα τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Με ανάρτησή του στο X (Twitter) ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει αποτρόπαια την επίθεση σε βάρος του Σλοβάκου ομολόγου του, λέγοντας πως τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας, ενώ του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σημειώνεται πως την επίθεση σε βάρος του Ρομπέρτο Φίτσο καταδίκασαν αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες. Πρώτη η πρόεδρος της χώρας, Zuzana Čaputová, εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τη “βίαιη” επίθεση και ευχήθηκε στον πρωθυπουργό πλήρη ανάρρωση.

“Καταδικάζω σθεναρά την ποταπή επίθεση στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο”, δήλωσε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πιο πολύτιμο κοινό μας καλό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του”.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

“Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη βία ή τέτοιες επιθέσεις”, έγραψε μεταξύ άλλων ο Σαρλ Μισέλ.

“Άνανδρη” χαρακτήρισε την επίθεση στον Φίτσο ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

“Η είδηση της άνανδρης απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Φίκο με συγκλόνισε πολύ. Η βία δεν πρέπει να έχει θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις μου είναι με τον Robert Fico, την οικογένειά του και τους πολίτες της Σλοβακίας”, έγραψε ο Σολτς.

Σοκαρισμένος από την επίθεση σε βάρος του φίλου του, δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

“Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του φίλου μου, πρωθυπουργού Robert Fico. Προσευχόμαστε για την υγεία του και τη γρήγορη ανάρρωσή του! Ο Θεός να ευλογεί τον ίδιο και τη χώρα του”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Όρμπαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα