Μητσοτάκης για Σούνακ: Χρειάζονται δύο για το τανγκό 

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης AP Photo/Rene Rossignaud

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θέλει να αφήσει το “ατυχές περιστατικό” της ακύρωσης της συνάντησης του με το Βρετανό πρωθυπουργό πίσω του, αλλά διαμηνύει ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και το Λονδίνο.

Στην ακύρωση της συνάντησης του με το Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, με φόντο τα γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

“Στο πνεύμα των μακροχρόνια καλών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες και τις οποίες θέλω να διατηρήσω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα.

Ούτε θέλω να εμπλακώ στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Μεγάλης Βρετανίας.

Είπαμε ό,τι είχαμε να πούμε σχετικά με αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο γι’ αυτό”., δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν νιώθει ότι το θέμα είναι πλέον στο παρελθόν ο πρωθυπουργός απάντησε: “Πάντα λέω ότι θέλω να αφήσω αυτό το ατυχές περιστατικό πίσω μου, αλλά πάντα χρειάζονται δύο για το τανγκό.”

Στην ερώτηση δε εάν έχει μιλήσει με τον κ.Σούνακ απάντησε μονολεκτικά: “Όχι.” 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το “στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. “Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας”, σημείωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

“Η ανάπτυξή μας περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες”, είπε και σημείωσε: “Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα